Followers

Wednesday, December 21, 2011

sukan antara fakulti~

ok, aku bukan budak fakulti suukan dan rekreasi.. sangat la tak sesuai nak jadi budak sukan.. turun petang2 pown malas.. hehe .
sebenarnya nak tunjuk kat korang something..



FSR juara keseluruhan SAF UiTM 2011


cerita penuh dkt http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=1220&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_05.htm

tengok spe kate budak medik skema.. ktorang kaki psiko tau.. hahaha
(rindu nak turun jerit2 bila SAF.. dah kat sungai buloh nie, xde pown nak turun Shah Alam.. huhu)


p/s: aku tak tau knape ngan blog aku nie, apsal nak wat new post jadi cam plek?

Monday, December 19, 2011

saya bukan budak mrsm

salam..

Dr S: sekolah mana dlu? (dy tanya semua ahli group, dlu sekolah mne)
A : mrsm balik pulau
B : mrsm pontian

kelas tamat~

B : eh, ada gak rupanya budak mrsm kat group nie, ingat sy sorang jer... boleh la jadi geng.. bla3

(so, sape tak sekolah mrsm xboleh jadi geng la???hurmmm)

conclusion: maybe dy tak maksud macam tu.. tp tu la 1st thought yang aku ade ble B ckp mcam tu kat 1 group. Salah ke tak masuk mrsm? salah ke kalau aku sekolah agama dulu?. she keep mention everyone ignore her, but i think she must muhasabah diri.. maybe dia ade cakap sesuatu yang menjengkelkan..

p/s: aku tak amek port pown... hehe

Saturday, December 17, 2011

when something gone, then we just relieve their presence..

salam alaik..

betol ke tajuk aku tulis tu... (aku bukan teror sgt english nie.. )..

sebenarnya nak cerita, bila 'sesuatu' benda/manusia/ape2 je la, dah tak de kat kita, baru kita rase kehilangan, atau pown baru kita rase their presence.. haha.. korang rase tak?

contoh hari nie.. bila tak ada air, baru rasa.. selama nie air sentiasa mengalir, xpernah terfikir pown kat kolej nie akan ada masalah air secara tiba2.. tak pernah pown rasa, bangun2 pagi cakap Alhamdulillah aku dapat basuh muka, gosok gigi, pergi toilet, mandi dengan bahagia..
then, bila dah tak ada air, baru terkejut.. 'aish, apsal xde air', 'apesal tak bagi notice air takde', 'takbest nyer tak ade air, nak pergi toilet, nak cuci muka, gosok gigi pown tak boleh'..

mungkin aku jer kowt yang berperangai macam nie..
jarang nak bersyukur dengan apa yang hari2 memang ada..
jarang nak expect, the unexpected moment..
selalu rasa, panas sampai ke petang, padahal tengah hari je dah hujan.. (ok, semalam aku jemur baju kat bawah x expect pown nak hujan, sebab macAm panas jer.. sekali tengah hari tu hujan.. padan muka basah baju.. hehe)

aku kena berubah..
kena selalu bersyukur..
kena selalu redha..
kena selalu tenang.. jangan kalut..

p/s : tak pernah rase sangat fresh lepas mandi macam sekarang.. nie lah hikmah xde air, dapat rasa sangat fresh after mandi.. haha

Wednesday, December 7, 2011

i'm survive

salam alaik..

Alhamdulillah.. syukur pada Allah
sudah lepas rasa risau untuk
rural and urban health and obstetric and gynecology

thanx everyone for your support.. hahaha

another 3 will go..
pediatric, surgery, and medicine
will do my best..

InsyAllah

p/s: kena blaja betol2

Monday, November 28, 2011

new year, new sem, new life

assalamualaikum..

dah lame rasa tak tulis panjang kat sini.. biasa la busy kalah menteri.. hehe
asek post bende2 emo je kan..
tak de pown post2 jenaka.. hahaha

sebenarnya sekarang pown tak de idea nak tulis ape..
just tulis, so bila masa berlalu..
tahun berganti tahun.. boleh baca semula blog nie..
boleh kenang semula kenangan2 lama..

owh saya memang selalu lupa.. biasalah manusia..
so, dengan adanya blog nie, dia boleh tolong saya ingat kembali kisah2 lama..
bukan nak diratapi.. tapi nak dijadikan pengajaran untuk hidup akan datang
moga kesilapan dulu tak diulangi kembali..
moga bila rase sedih atau kecewa, boleh buka blog dan senyum :D

Maal Hijah dah tiba.. kalau di sekolah dulu, sambutan meriah..
duduk di kolej baca doa awal tahun dan akhir tahun sendiri2..
hidup dah makin berubah...
tak tau la kearah yang lebih baik atau sebaliknya..
hope berhijrah kepada yang lebih baik.. amiinn..

sem baru, posting baru..
moga lebih baik dari yang lepas..
welcome to pediatric and adolescence posting..
hoping for the best
let the past go, however learn from it

p/s: tak sedar kredit dah takde 1 sen pown dan ko-op tutup.. nampak sangat tak berapa kesah dengan prepaid celcom.. ye la.. dok tepon mak jer.. bukan ade sesiape.. haha

Friday, November 25, 2011

final exam

salam alaik

readers, i'm doing really bad in my long-case..
when i say i'm doing BAD..
i really mean it

so, now just let HIM decide..

TAWAKAL, REDHA

Monday, November 21, 2011

wishlist for tomorrow

- hope dapat patient yang baek
- hope dapat palpate kepala budak dengan jawanya
- hope dapat case yang selalu buat
- hope clerking esok tak tertinggal info-info penting
- hope ble draft history boleh buat dengan smooth ngan Dr. paham cerita patient tu
- hope esok present physical examination dengan tenang
- hope dr. sangat baik esok
- hope dapat jawab soalan dr. dengan tepat dan smooth dan betul

-hope everything gonna be fine tomorrow.. ^^"

Allah bantulah atiqah dan kawan2nya untuk menghadapi long-case dan writen rural and urban health esok.. amiinnnn.. :D

Saturday, November 19, 2011

Friday, November 18, 2011

single :)


p/s: apasal aku rasa dah tak safe nak post kat fb.. so, aku post kat blog jer la kan.. :D

Thursday, November 17, 2011

nice quote


every patients suffered from HIV until proven otherwise..

every female patient is pregnant until proven otherwise..

every male is a bad-boy until proven otherwise..

hahahaha.. quote of the day..

p/s: it's from my DR.
p/s/s: "Dr how to prove they are not bad-boy??"

Wednesday, November 16, 2011

Tuesday, November 15, 2011

tak kenal diri sendiri

salam..

korang rasa korang betul2 kenal diri sendiri ke??
kenapa aku rasa, aku tak kenal diri sendiri lagi setelah 20 tahun hidup di muka bumi Allah nie..

hahahaha

p/s: aku sakit, tapi aku tak tau yang aku sebenarnya tengah sakit.. paham tak??

Friday, November 11, 2011

Monday, October 31, 2011

JAHAT

AKU MEMANG TAK BOLEH NAK JADI JAHAT
EVEN AKU JUST TAK PUAS HATI, AND CAKAP KAT MEMBER (OR MENGUMPAT)
PADAHNYA AKU YANG DAPAT BALIK
SO,
AKU KENA JADI BAIK SENTIASA..
HUHUHU

..CRYING ALONE..

TAK PE ALLAH ADA^^

hoping for the best

p/s: memang bukan rezeki aku la tu.. (T.T)

Monday, October 24, 2011

i think...

i have beautiful blog :D

hahaha

Thursday, October 20, 2011

politician say..

salam alaik.....

dengan ini saya menishtiharkan.. saya bukanlah pihak kerajaan ataupon pembangkang.. hahaha
tak kesah la kalau orang kata saya tak de pendirian..

cumaaa.. sebenarnya nak cakap kat sini...

kalau tak puas hati ngan PM.. tak payah la ngumpat kat belakang, dok post kat FB.. pergi ketuk pintu PM cakap kat dia terus kan senang (boleh ke?? hehe), tak pown post kat wall dia.. kalau post kat wall sendiri mana dia baca.. saya tak kata apa yang PM buat semua betul or semua salah.. and saya pown sebenarnya tak berapa tau sangat political issues nie.. sebab rasanya politik sekarang makin kotor.... niat masuk politik dah tersasar jauh.. nak percaya surat khabar, TV tu pown rasanya susah, sebab kita tak tau cerita sebenar, cuma dengar or baca dari pihak ke-tiga..

just, kita sebagai MUSLIM tak payah kowt nak maki hamun pemimpin!!! umur setahun jagung nak kata itu-ini pasal kepimpinan kerajaan.. BELAJAR BETUL2 la kawan2, then amek science politic, dah besar jadi orang politic, kita tengok macam mna awak pimpin negara yang multiracial dengan berjuta orang nie.. negara kita pown ada hak bersuara, pergi la tempat2 yang sesuai untuk luahkan pendapat.. tapi yang penting TAK PAYAH LA MAKI HAMUN, CACI NISTA, KELUAR PERKATAAN KESAT.. KITA KAN ORANG MELAYU ISLAM>>MANA MANNER KORANG!!!

CAKAP DENGAN MENGGUNAKAN PERKATAAN BAIK2 DAN BERHEMAH, KELUARKAN PENDAPAT YANG BERNAS>> INSYAALLAH ORANG LAIN AKAN DENGAR..

susah jadi pemimpin nie,. even jadi ketua untuk kumpulan kecil.. tak semua yang seorang ketua buat diterima oleh semua pengikutnya..

p/s: tak suka dengar orang maki2 orang lain.. huhu

Sunday, October 16, 2011

saya dan adik2

salam alaik..

sape tau eqa baru balik dari johor?????
giler rindu kat sume kat umah tu.. mak, ayah, adik2, abang

nak tau?
eqa sampai2 je rumah si ateh tu peluk ketat2..
dy kate "lame gler tak buli ko de"
cehh.. ade ke patut nak buli akak dy yang comey lotey nie.. hahaha

alamak start rindu plak ngan si ateh nie
tadi balik tak sempat nak salam2 ngan ateh
tu la kuat sangat merayau la budak nie..



Sunday, October 2, 2011

kembar memang cute :D


assalamualaikum kamu-kamu semua
aku sangat suka budak2 kembar.. macam upin-ipin tu..
berdua, main same2.. comel gler.. muka sama, perangai beza..

aku ade cousin kembar.. fahmi and fahim..

comel giler ar dyorang nie.. umur 3 tahun..
nak tengok gambar dyorang tak??
(suppose aku kena mintak izin pak

ngah upload ga

mba dyorang kat blog.. tapi mintak halal je la yer pakngah and makngah)
kembar+abang hanif ^fahim+fahmi


comel kan2.. lama dah tak jumpa.. last jumpa time raye..
mula2 malu, nak amek gamba..
bile da start amek gamba.. sibuk kata
"lagi2"

p/s: nak kembar gak.. haha

Wednesday, September 28, 2011

entry terbaru~

ok, bukan twitter.. blogger..

banyak kerja menunggu untuk disiapkan..

tapi aku masih lagi sempat tengok tahajjud cinta episod 10..

huh, aku tension dengan itu ustaz syauki.. huuu~

ok,

tata~~

(jom buat kerja!!!)

Friday, August 26, 2011

" Giveaway from Moscow by Miszlullaby"



salam.. dah lama giler nak join giveaway nie.. rasa dari before PRO exam lagi..
bukti betapa busynyer saya nie..
hahaha
hope dapat la hadiah dari MOSCOW kan Dr. ML

nak tag: sila click pada gambar untuk keterangan lanjut.. hehe..


lastly... selamat hari raya maaf zahir batin.. selamat hari kemerdekaan juga

yang balik kampung jauh2 tu.. hati2 di jalan raya..

Wednesday, August 24, 2011

balik raya

salam readers..

cerita sedih nie...
sume 1 rumah nak balik ari jumaat.. huhuhu..
saya balik sabtu..

RASA NAK MERAUNG SEKARANG..

(ok, aku tau la hari nie baru ari rabu.. T.T)

Tuesday, August 16, 2011

stop google about it.. huhu




p/s: asek google resepi puding karemel.. ye, saya admit, saya tak pandai buat puding karamel.. huhu~~

Sunday, July 31, 2011

ramadhan kareemmm

selamat menyambut Ramadhan yang mulia..
hopefully kita semua dapat barakah sempena Ramadhan..
and jadi insan yang lebih baik berkat Ramadhan..

amiin

Friday, July 29, 2011

bola sepak FIFA world cup..




salam alaik..

sape nak tau, aku dah start minat tengok bola...
tapi aku just tengok Malaysia je ar..
sebab aku tak berapa nak paham sangat style2 Liga2 nie..
even Liga Malaysia pown aku tak tengok,
EPL pown aku tak tengok..
serius aku just tengok HARIMAU MALAYA jer.. haha
(bagooos kan aku.. hoho)

masa Malaysia lawan Singapore semalam aku tengok ramai2 ngan group-posting-mate,
kitorg tengok kat CITY MEWAH (tempat makan best kat teluk intan..)
tengok dengan penuh perasaan dan penghayatan..

masa tengok bola tu, sume sebuk dengan:
APEk>SAFEE>AIDIL>KUNA>MUSLIM

and dengan sangat tetibe.. camera close up kat player no.12
perkataan first kat mulut.. "pergh, hensem ar player no 12 nie"
and tanya kawan2 sape c no12 nie??
sume orang tak tau, (dia tak femes-amos ke??)
and awal2 dah niat, balik bilik nak google ar pemain no 12 nie..

korang nak tau sape c dia yang berjaya menarik perhatian aku??
(dah la, sekali je close up betol2 kat muka dia nie, asek2 close up kat c safee sali je.. Jealous)


beliau ialah.. AMAR ROHIDAN.. (clap3^^)


ce tengok gaya dia main.. ade style kann3 (lepasnie nak tukar no feveret no 12 ar.. haha)


tapiiii.... sebenarnya dia dah kawen.. huhuhu...
dia baru kawen mac 2011..
kecewa akku tak minat bola dari dulu.. huhu

comey kan3.. (jelous meh..)

k laaa... sampai disini sahaja.. aku tak de lah kecewa sangat sebenarnya, tapi agak kecewa ar sebab 1st time aku minat footballer tapi dye dah kawen plak.. huhu T.T..

p/s: aku kena kejar hidung aku yang kerja berlari-lari je dari tadi.. (runny nose =.=')


Wednesday, July 20, 2011

kisah si budak posting RuRaL (sabak bernam)

salam alaik

hari pertaama (ahad): happy gler sebab dapat appartment yang sangat awesome, bilik besar, siap ade phone lagi tau, happy sebab dapat pegi giant, makan sedap (sebab da stress makan kat cafe sg buloh tu) internet laju.. memang best ar..

tgk nie ar kolej@appartment kami, da macam UFO mendarat kat teluk intan kan2..

second day (isnin): tido tak nyenyak setiap 1 jam terjaga sebab kena bangun awal untuk pergi sabak bernam, nak lagi tragis, kat dalam satu rumah tu, eqa sorang jer yang kena pergi sabak bernam, yang lain kat teluk intan. pukul 5.30am da mandi then siap2 sebab ketua kata nak gerak pkul 0645. lagi tragis bila jalan dari teluk intan ke sabak bernam agak tak sekata, da macam naik kuda da.. otak pown da macam nak tercabut asek tercampak-campak dalam van. (van memang takde shock anbsorber ke??). perjalanan ambik masa 1jam (pergi balik da 2 jam..huhu). activity ari isnin tu ialah ceramah sepajang hari.. agak mengantuk ar..

third day (selasa): oleh sebab malam tadi ada meeting, bangun pagi ngantuk gler. so kat dalam van tu dah boleh ar tido even melambung-lambung. xtvt hari nie ialah round klinik kesihatan.(barulah aku tau kenapa KK parit ismail kat kg aku tu besar, rupanya macam2 ada kat dalam KK nie, kantoi tak pernah pergi KK). aktiviti agak best tapi sakit kaki berdiri lama2 keliling satu KK sungai besar, Sabak Bernam. petangnya, pergi wat questionnaire+interview patient. balik pown tido gak dalam van, sebab sangat penat.. huh

forth day (today): bangun agak lambat, even malamnya tido awal giler, pukul 2230 eqa dah tido, dah tu belom iron baju, siap2 iron baju tengok toilet sume dah penuh, housemate sume dah bangun. lepas mandi2, siap cepat2 terus turun and masa tu dah pukul 0700. hari nie pergi kat klinik desa, klinin nie kat tengah sawah padi, 1st time tengok bendang dengan padi, sebab before nie pegi kedah dyorg dah tuai padi, so tak nampak padi. tapii tak sempat nak ambil gamba kat tengah sawah padi tu. petang pergi klinik untuk siapkan questionaire, tebalkan muka tanya je ar.. da siap 11 so, tinggal 4, esok ar sambung kalau jumpe orang lain. hari nie sangat letih, sebab bercakap sangat banyak, tak larat den.. balik awal sebab request ngan driver van dah tak larat duduk kat KK tu..

and i'm in my house alone, sebab budak2 teluk intan tak balik lagi..
rasa bahagia sebab 1st time balik lebih awal dari dyorang.. haha

p/s: sekarang nie sume macam dah tak larat nak teruskan perjuangan rural nie, sanagt penat+letih ulang-alik ke sabak bernam tiap2 hari. kalau kumpul jam pergi balik tu, dah boleh sampai johor.. huhu
and hope rancangan nak pergi berkelah tu jadi la...

Tuesday, July 19, 2011

friends and i

salam alaik...




kawan bertahun kita bersama...
bagai semalam baru bersua..
kawan dihadapan oh indahnya..
kita bersama berkelana...

kawan... percaya atau tidak kita semua ada kawan.. betul tak..
kawan nie ada macam macam jenis..
tapi malas nak cite pasal jenis2 kawan..
hari nie just nak cerita..

bila everyday kita bergaul debgan our BFF...
then, one day kite tak 1 group ngan each of those lovely BFF..
and kite akan rase macam lone ranger..
lonely.. helpless.. hopeless...
rasa rindu giler ngan our BFF sebab..
kawan lain tak macam our BFF yang paham in-and-out kita macam mana..
and kita akan just treat others like always yang kita buat ngan BFF kita..
but eventually kita akan relies than those friends tak suka+tak selesa+tak sama dengan cara kita..


moral of story..
"bila masuk kandang kambing mengembek, bila masuk kandang lembu mengembu" hahaha
tak dew ar just nak cakap (or tulis) yang kita kena adapt for every situation and environment..
treat others well.. and they will treat you well.. believe it..

p/s: rindu housemate kat sg buloh (msti dyorg bangge kalau tau.. hehe)

Monday, July 11, 2011

sungai buloh campus~

salam

i'm currently at sg buloh campus..
persuade my clinical year.. (alhamdullillah)
many thing must be set up..
so, hope everybody will patiently wait for picture of my new campus..
which are super-dupper awesome..

p/s: 1st posting->Rural+urBan=Ruban =D

Friday, June 24, 2011

next destination..

salam alaik

the next check point..

SUNGAI BULOH

hoping for the best^^

Wednesday, June 22, 2011

new interest~~


salam alaik..

let's see some picture

this is awesome.. nak satu boleh..

yang nie pown cool gak


balck-red TERBAEK..


whoaaa.. nie santek..

nak tau kenape eqa start minat glasses mcam nie??
nie sume psal si GO MI NAM ar

cool kan dye??

nak jugak glasses nie.. pkai time study malam2.. (haha gedix)
tengok2, comel jer kan pakai glasses nie


tengok nie.. somelllll..

p/s: akan ku beli bende nie sehelai.. hahaha^^

Tuesday, June 21, 2011

SMKA bandar penawar

salam alaik..

sape pernah dengar nama sekolah nie?? mesti 1 dalam 100 je yang tau sekolah ktorang nie.. skolah ktorang memang tak de ar femes-amos kat malaysia nie (even ade gak kejadian hitam yang menyebabkan sekolah nie femes jap)
nape tetiba eqa jadi seorang-pencinta-sekolahnya??.. (padahal pernah nangis2 nak keluar sekolah tu, tapi permintaan tak dilayan oleh kedua orang tuaku..cehh).. and eqa sebenarnya selalu gak ar ngumpat sekolah nie (ish3).. tapi dulu ar time duduk kat sekolah dalam hutan nie.. (siyes skolah nie dekat hutan, depan sekolah ade hutan.. wat kajian geog kat hutan depan sekolah.. jungle tracking pown kat hutan tu.. rindu pula kat periuk2 kera yang tumbuh melata di hutan tersebut.. tapi siyes duduk 5 thun kat situ, name hutan tu pown tak tau..no name jungle kowt.. haha)

ok, sebenarnya tadi eqa having a problem.. biase ar student kan.. ade ke manusia yang tak de problem regarding academic,friends or family tak pown problem ngan orang yang jumpe tepi jalan?? kalau ade i tabik springg.. sebab u oll memang pandai manage life jadi seperfect itu

and maybe sebab duduk kat sekolah nie, eqa dah hadap (dah naik muak) dengan macam2 prob..

ok, meh sini cek kiah cite:
form1 sampai form3.. hidup dengan tenang kat sekolah dengan impian form4 nak pindah sekolah.. jadi budak pakai baju putih+kain biru yang biase2 jer.. memang tak glamour dikalangan senior2 (den raso depa sume tak kenal eden time nie), hidup memang hepi time nie.. kat kelas hepi-balik dorm hepi.. time prep kalau de kerje rumah bwat.. klau takde tdo, tak pown borak2 sampai abes prep.. haha.. that's life^^

form4: wat proposal kat parent nak pindah ditolak mentah2.. dah ar memang sekolah tak bagi pown borang SBP or MRSM kat kami.. so, sebab time nie aq masih lagi buta IT, aq xdr ar nak mohon SBP gne online (kawan2 ramai buat)..
then, entah kenape name aq nek jadi budak pakai baju purple (aq jadi pengawas?? what? aq plek sape nek kan name aq yang sangat pasif nie jadi pengawas) ok, that's start my hectic life.. memang penat jadi lujnah (pengawas) kat sekolah tu..

antara memori yang tak dapat dilupaakan:
  1. jaga bilik study kat ostel, make sure dyorg tak bwat sampah.. (owh, tugas nie telah mengganggu rutin tidur aq.. aq yang sememangnyer ble light off tirus tido, xleh nak tdo), tapi aq jarang gler jagi blik study tu malam2, sampai kne perli ngan senior sebab x jaga blik study even dorm aq sebelah blik study ^^V
  2. tengah kat lab Biology oleh cikgu hijau yang staight and agak skema, tibe2 ade budak masuk "HEM nak jumpe nurul atiqah nor said", masa tu cuak gler.. nak kuar kelas cikgu-benci-student-kluar klas, tak pegi HEM nie nak ape pulak.. macam takde masa lain nak panggil, panggil ar time klas EST ke.. xpe ar gak.. lagi aq suka.. pastu cikgu Bio pown bagi ar gak aku kuar sebab budak tu
  3. jaga budak2 prep malam kat kelas.. nie aq paling ingat sekali, bdak2 lower form bising gler, klas aq jauh dari klas dyorg.. malas nak naik tangga tegur dyorang, sebab malam tu bukan aq on duty, so aq wat bodo jer.. sekali HEM datang kelas aq.. dye tengking aq depan membe2 kelas, dye marah sebab tak pegi tegur kanak2 kat atas tu.. aq sedih gler kowt time nie.. ye ar aku nie just kuli cabuk biro akademik, aq bukan ketua pown.. tapi HEM tu target aq.. sebeb HEM kenal aq.. huh, stress..
  4. terkulat2 tunggu aq.. tp dy siap bgi ceramah jap,dy tak puas ati ar cikg lain culik murid kesayangan dy.. haha.. (btw, xde ar penting sgt HEM panggil mase tu.. aish, wat sakit telinga menadah beblan cikgu bio after aq blik klas..huhu)
  5. tu belom pertandingan asrama cemerlang and kalau ade pelawat nak datang sekolah.. memang kerja skip kelas jer ar.. and plus malam tu tido lambat sebab susun2 fail, report program, check bilik2, and macam2 kerja.. sampai pernah tido kat blik operasi pengawas sebab dah letih nak balik bilik (rutin dulu2 terus punah after jadi pengawas.. nasib bek aq just pengawas cabuk..)
  6. kena wat sijil for the whole student kat skolah... gler!! ramai dlam 700 orang gak ar bwat.. da ar aq nyer geng2 biro sume MC minggu tu.. aq wat ar sengsorang kat blik HEM yang maha-sejuk tu.. dengan ketua dorm tak bagi kerja sama (dyorang tak hantah nama ahli dorm), so aq just amek kat attendence list ker.. tak tau ar budak tu ade lagi tak kat sekolah aq wat gak dye punya sijil, da ar masa tu program tuk wat sijil tu mane ntah hilang,, so, aq kne taip satu2 name dyorang ngan num IC then print.. siyes stress glerr.. nak tekan cop kat sijil tu pown 1 hal, keras gler.. klu tak cop sekolah.. x valid plak sijil tu.. dah wat penar2 pengetua kata dye tak nak sign sebab banyak sangat.. masa nie rase nak marah jer si pengetua.. dulu dye yang suroh wat tetibe tak nak sign plak.. at last sijil tu settle sebab geng2 sume dah balik dari MC, ringan sikit beban
  7. nie paling serius kowt.. mase dah form5.. kire plan nak wat dinner-giler-gempak after exam BAT.. tetibe GPK1 kate tak leh buat, arahan on-the-dot, yang bwat sume org tarik muka and dah takde mood nak exam BAT paper2 petang tu.. memang tahap kesabaran kena sangat tinggi kalau tak memang tak yau ar jadi pe ust tu.. after exam BAT petang tu.. sume memang takde mood, daq2 dekat GPK suroh blik on-the-dot petang tu gak.. sedih gler time nie sebab da plan mcm2 tok malam dinner..so, at the end tinggal bpe je yg stay sampai malam, da ar batch memang sikit.. and nsib baek ade cikgu2 yang TERBAEK support kitorg punya illegal dinner malam tu even kne warning ngan GPK..
  8. eh lupe plak time form2 ktorang punya proposal nak pegi lawatan kne reject last minute, sebab daq2 form3 nak g lawatan gak.. memang sakit hati sebab dah bayar sume n dah settle sume.. tetibe tak jadi.. kecewa gler

mungkin pengalaman yang sedikit nie mematangkan eqa, supaya tak cepat melenting and naik angin sebab problem yang datang..
and mungkin sebab pengalaman yang sikit nie jugak buat eqa sedar, sume perkara ade jalan penyelesaiannyer
sebab pengalaman yang tak seberape nie jugak la yang banyak mengajar eqa ape erti kesusahan, penat lelah buat kerja, rase kecewa bile ape yang diharap tak jadi, and rasa sayang yang menebal dekat kawan2 yang selame nie bersusah-senang dengan kita
pengalam nie jugak wat eqa just have simple minded bile eqa tak suke perkara kecik diperbesarkan, and menanguh2 kerja.. bagi eqa, eqa rela hadap 1 kerja 1malam sengkang mata, dari tangguh2 wat sikit2 sampai 3 minggu pown tak siap..^^

and finally gler rindu kat membe2 skola..
korang TERBAEK (gne nada tok aba boboiboy^^)

Monday, June 20, 2011

miss me tak??

buka blog trus nampak follower da de 100..
thanx to my 100th follower mr Izzul (mcm my senior kat skolah dlu jer)
.. hehehe

Saturday, May 28, 2011

25 things about me..

Salam alaik...

bace post tjuk nie kat banayk blog.. then last bace kat blog cik azwa.. so sebab die random tag sesape je yang bace ceq buat la ye.. (ok, aq mengaku aq stalk ko nyer blog.. hahaha)
and eqa tengah sangat bosan.. dah tak tau nak wat pe..
so.. kite enjoy!!! (nada mcm peteri>>)

ok let's start our journey.. haha

  1. nama saya nurul atiqah binti nor said.. (so, kalau binti tu kira paham2 je ar ye..i'm a gurl)
  2. orang panggil- uda, eqa, tqah, aiko, kecik (ade gak orang panggil nurul.. upss)
  3. tinggi 150cm (ok, saya memang rendah.. nak wat mcm mne dah genetik). tapi kecil2 cili padi.. haha... berat tok seh tye la. tp still in ideal weight la kan.. ^^
  4. selalu belagak macam besar sangat, sebab selalu kate orang lain kecik.. (ok, dyorg memang kecil+comey, and sy gemuk.. huhu)
  5. currently study medicine kat uitm shah alam.. uitm dihatiku^^
  6. lahir 11 january 1991 (ok, sape dah tau kne prepare present utk bday tahun depan^^)
  7. eqa lahir berat 3.5kg.. berat sungguh kan.. mak kate nak lahirkan eqa la paling susah.. (so, eqa kne selalu ingat kat mak, sebab mak dah susah2 mengandungkan+lahirkan eqa.. T.T)
  8. duduk ostel sejak form1, mase tu umur baru masuk 12.. kire nak tunjuk, eqa nie memang matured, takde manje2 dok bawah ketiak mak.. haha
  9. anak ke3 dari6.. ade abang, angah(kakak),3 org hero (andak, atih, adik).. hari tu ade orang teka betul eqa anak ke3 sebab eqa perangai macam kecoh2+tak matured(dy kate ar.. tp strongly disagree, eqa matured ok)
  10. anak jati johor, mak ayah orang johor and kampung pown dekat2 jer..
  11. suka makan yang sup ayam or daging tapi mesti kena ade sambal kicap.. kalau tak de, eqa pandang sebelah mata je.. (orang johor la katekan, memang tak boleh berenggang dengan sambal kicap
  12. penyimpan rahsia yang paling handal.. (especially rahsia diri sendiri)
  13. 1st impression orang kate eqa nie sombong, then kalau dah kenal lame baru dyorang akan kate eqa nie banyak mulut (so, don't judge me by the first look.. ^^)
  14. akan nangis bile rindu sangat kat rumah (especially bile dah 2 bulan tak jumpa family )
  15. feelingless... or lebih tepat tak berapa pandai nak express feeling.. (my bad)
  16. berusaha untuk selalu senyum.. :)
  17. sanagt rajin buka fb, even tak de wat pe pown kat fb tu.. sampai daq2 u panggil eqa aiko.. (bcoz my fb name aiko atiqah)
  18. suka photography.. even tak de pown camera canggih macam dslr.. tp eqa suka tengok gamba cantik2.. (1 hari nanti eqa akan ade gak dslr)..
  19. suka makan ice cream..
  20. rabun jauh yang agak teruk..
  21. tak suka bende masam
  22. rindu kat kawan2 skola menengah.. dyorang the best ^^
  23. selalu lenguh2 tangan and kaki, kalau banyak sangat wat kerja..
  24. tak suka orang yang suka pergi memancing tak ingat nak balik rumah (tak dituju kepada sesape)
  25. tak suka makan gula2 + chewing gum.. (benci orang makan chewing gum the, buang merata-rata.. boleh wat spoil mood jer)
oh.. akhirnya abes gak.. hahaha
p/s: jom pegi main kayak..:)

Friday, May 27, 2011

~garang~

assalamualaikum all...

hari nie nak cerita psal diri sendiri ar...
kalau readers sume nak tau... ramai orang kate eqa garang..
'muka garang' dan sewaktu dengannya..
even my mom pown kate muka eqa garang.. hahaha

tp adekku bertiga tu tak plak takut ngan eqa.. dyorg lagi takut ngan angah..
kalau angah suruh, terus jer jalan..
perghh kalau eqa yg suruh, alamat baik buat sendiri ar.. xde makne dyorng nak tolong..
tau ar sume badan lebih besar+lebih tggi dari eqa..
sume nak buli.. hampeh punya adek2..
cett.. angah lagi kecik kowt dari aq.. apsal korg x buli dy.. x adil btol ar!!

eh melalut dah kemane plak nie...
kte sambung main topic..
ade gak orang kate eqa sombong..
maybe sebab eqa tak selalu senyum.. or kalau terserempak kat toilet eqa wat bodo jer..haha
ye ar kalu pegi toilet tak pakai spek, so tak berape nampak orang lain..
karang dy x tegur eqa, eqa plak tetibe menyampuk..
so, amek keputusan eqa mmg x tegur orang kat toilet.. hahaha
and kalau terserempak tepi koridor pown, sowi la kalau eqa tak senyum.. hehe
tapi rasenya eqa dah selalu senyum ar sekarang..
sebab ade someone told me: "senyum tu sedekah, nape asek suke berkerut je muka"

eqa pown x perasan sebenarnya muka berkerut, biasa ar orang penting, pk masalah dunia.. haha
mak pown selalu pesan, "senyum selalu, nanti masalah tak datang"
betul la kowt..
sebab sekarang hidup eqa mcm smooth jer.. xde ar masalah besar sanagat..
kira semua problem boleh handle..
believe in Allah because He know the best for us,
and eqa believe:

Allah didn't promise there is an easy jurney to sucssess but.. He always beside us as we need Him to be....


so, every each difficulties, there is always a relief..InsyaAllah..

thus, kalau ade problem yang memeningkan kepale.. take a deep breath, and smile.. think u can solve it no matter what.. and believe in HIM..

ok, ape aq dah lari topic kepada "smile is da best medicine' nie..

btw, eqa memang kurang cakap dengan orang yang baru kenal.. after sometimes, eqa da boleh start borak sampai pkol 1-2 pagi..
and eqa memang tak reti nak start relationship, maybe that's why orang kate eqa sombong.. huhu
so, korang rajin2 la tegur eqa coz, definitely eqa nie bukan sombong+garang.. i'm friendly ok.. (perasan plak.. haha)

in a nut shell, i'm just myself and this is me.. hehe

p/s: takut gak selalu senyum sebab ade guy cakap dy suke eqa senyum. grrrr...


Monday, May 23, 2011

Go Green Guys




nie contest my lil sista.. haha.. miss u dear.. kalau korang nak join tekat kat banner k..
ok dik, akk dah join nie make sure akak menang.. hahaha
syarat penyertaan (dengan your sis nie pown nak letak syarat gak ke yan.. kidding~)

1. follow my blog
done
2. buat entry bertajuk "GO GREEN GUYS!"
done
3. pilih gambar korang yang paling terbaik dari ladang yang ada elemen nature a.k.a alam sekitar .
sebenarnye nak letak gambar nie:
tp macam sme ngan your banner..
then eqa letak gambar nie plak:
so, the second pic is da one yg akk pertaruhkan utk contest nie.. hehe

4. pastu cerita la siket pasal picture yang korang pilih tu.
that pic bru lagi.. still fresh, hot bru kuar dr oven.. ahah.. picture taken mase pegi lost world of Tambun..
nie gambar kat petting zoo, with merpati named giant

5. bagitahu sekali apa yang korang pernah buat sebagai makhluk bumi dalam menjaga alam sekitar kat cerita korang tu.
ape ek..
1)buang sampah kat tong sampah, kira contribute utk mnjage alam sekitar gak kan..
2) pernah pergi orchid rescuer kat gunung ledang.. save the wild orchid..
yg laen x dpt pk la plak.. haha
6. jangan lupa letak link entry korang kat ruang comments ok ?
done
7. jangan lupa tag 2 orang kawan2 blogger korang untuk join this contest. make sure diorang tahu tau .
ok, nak tag
c's anis
azwa

8. tarikh tutop penyertaan adalah pada 25 JUNE 2011 jam 12 malam.
cepat2 masa dah x byak nie

p/s: tq yan.. akk sebenarnya xde idea nak post ape kat blog nie..hehe

Tuesday, May 10, 2011

plant vs zombie 2

salam alaik..
nie gambar anie tuk game plant vs zombi.. korang main tak???
membe2 kata nanti akan ada plant vs vombi 2..
x sabar nak main the second season for this game.. haha
bahasa rojak sorii

sebenarnya nak cerita...

eqa suka makan kentang.. hahaha..
even ade orang kata..
makan kentang dengan nasi tak bagoz..
tp eqa still ambil kentang tok lunch with nasi.. haha
pernah bae post nie x??

untuk manusia yang x berape nak pandai masak nie..
masak kentang adalah yang paling mudah.. (selain masak telur)

eqa selalu wat,
kentang goreng sambal
kentang+bawang+bilis+cili padi+kicap
kentang+ayam cincang+cili padi+kacang panjang
kentang+tempe sambal
dan bermacam2 jenis resepi kentang
(tp x reti lgi wat kentang putar -mashed potato macam kat kfc)

eqa gak suka beli wedges, fries, potato chip..
sume yang berunsur kentang eqa suka..

so, kentang nie bek ke tak untuk kesihatan???
sesape yang tau, bagitau la eqa.. hehe

p/s: mood nak balik rumah makan kentang... haah

Monday, May 9, 2011

nak balik!!!



salam alaik...
exam dah lama habis.. last friday exa ended with EMJ (ethics and medical jurisprudence)..

klu nak tau exam preclinical medical student macam mana boleh lawat page:
syazmin, lisa, fifi.. dyorang ade preview psal exam ktorang..

so, eqa mmg malas ar nk preview satu2 pasal exam nie, sebab ianya agak memeningkan kepala.. :(
sebenarnya.. eqa masih stay kat s.alam sebab kena tunggu list for viva..
viva stand for what??? eqa pown x tau haha..
basically, viva macam interview for those borderline pass or viva distinction, which mean for those exellent student..

sape dpt viva dyorang akan call for sit the interview.. (xtau ar ape yg lecture2 aka tye nanti)
so, at first doc kate list viva kuar ari selasa (which mean ari nie)..
so eqa pown tggu ar kat s.alam sebab kalau dapat viva t x pasal kena ulang alik balik s.alam..
tetibe dyorg kate viva kuar esok.. WHAT???

bila eqa nak balik nie??????????
dah mmg rindu gler nak balik rumah..
dah 2 bulan x balik..

NAK BALIK!!!!!!

mak, ayah dah asek tanya jer:
"uda bila nak balik??"
sampai dah x tau nak cakap ape...

mak siap dah janji nak wat tomyam special untuk eqa..
nak wat ikan masak lemak cili api..

Ya Allah tolong lah, eqa xnak kena viva...
eqa nak balik jumpa sume orang kat rumah... (T.T)

p/s: cantik tak blog lpas renovate??

Saturday, May 7, 2011

mothers day


salam.
selamat hari ibu mak... sorry uda daah lama x balik kampung..
even dah abes exam pown tak balik2 lagi..
next week uda balik k...
love u, miss u mak...

p/s: google gamba+ taip dengan sangat cepAT sebab x larat...:(

Friday, May 6, 2011

price tag

salam...
pernah dengar lgu nie x??? siyws budak nie gorges kan2..
cun jer kan..
eqa dengar lgu nie b4 exam ari khamis ari tu..
pastu boleh plak terngiang2 bdak nie nyanyi..
even though nie bukan lagu dy..
tp dy nyanyi lagi best dari c penyanyi sebenar.. hehe^^
so kita ENJOY!!!!

Tuesday, April 26, 2011

exam~~~


assalamualaikum n good evening~~~

take 5 sat na...
(pergh.. padahal tadi dah tdo.. hehehehe)
xpew ar owg kate kan lepas asar tak elok study.. :D

kat cnie juz nka wish for the whole world..
HAPPY EXAM MONTH...

eqa rase kat mne2 di seluruh dunia tgah musim exam.. (haha.. padahal juz tau daq2 kat toronto tgh exam.. xtau ar u kat tempat lain. hehe)

tapi yg pasti u kat malaysia tengah musim 2 exam..
ade yang tengah exam, dah abes exam (UIA n UKM), yang belom exam (macam eqa)

so wish u all the best yaw!!..

do the very best..

"yang dilihat dan diukurNya bukan sejauh mana usahamu.. tapi harapan yang jitu, serta pergantunganmu padaNya... tetapi tak bermakna tidak perlu berusaha... USAHALAH semampumu, tetapi jgn sesekali beraqidah bahawa banyak usahamu penentu kejayaan.. tetapi BERIMANLAH bahawa TAWAKAL haya kepada Allah itulah penetuu kejayaanmu...
kejayaan bukan milik sesiapa, tetapi milik Allah, jd seyakinnya hendaklah dikau pohon dariNYA semata"

bittaufiq wannajah~~
p/s: mcg dari seorang sahabat.. ^^v

Friday, April 15, 2011

hantu kak limah balik rumah:: inianwarhadi


salam...

bile sume orang suke kat kak limah:


tapi kenapa aq x suka????
(abes ar sume org banded aq nyer blog pas nie)....

aq sokonh c inianwarhadi.. dy kata kte nyer taste lain2..
(klu taste sume same.. abes sume orang berebut nak kim hyun joong jadi bf dy..)
so kte kne bersyukur ar sebab taste kte lain2..
(bg jer ar c hyun joon aq eqa.. hahaha)

ok.. layan....

p/s: p sambung study!!!!

Thursday, April 14, 2011

that little girl had come back~~

salam~~
that little girl had come back
when she miss her mom.
and desperately want to back home..
but she know, she can't...

here she is...
sdeh mcm bdak kecik nie
sayu tengok gamba nie..

esok PT, exam dah dekat please go away tears and sadness..
leave me alone with all happiness...
(T.T)

Saturday, April 9, 2011

durian si raja buah


As-salam to all readers..

sape duduk hostel??? angkat tangan cepat2.
(sape nak layan ko cik eqa oi...)

korang pernah alami tak situasi berikut:

masa musim durian...
parent datang bwak durian time weekend
and tak de sape pown pelawa korang makan durian..
(sebb tu parent daq junior)
so, korang menanggung bau yang menusuk hidung..
satu asrama bau durian...
tengok dari jauh jer durian macam nie...
sdeh x???

tak pernah jumpa lagi durian colour merah mcm kat atas nie..
orang kata durian jenis nie ada kat sabah jer..

pastu kalau balik kg time musim durian..
sume pakat2 bawak bubur durian blik ostel..
n eqa tak bawak plak sebab eqa blik ostel nek bas..
takkn nak bwk bubur durian.. abes 1 bas berbau..
pastu kalau lalu kat koridor, sume blik bau durian...
aish...

sebenarnaya.. klu kita makan durian tu..
takde ar bising2 kata pening bau durian..

so, kalau dah bawak durian gie ostel..
bagi2 laa kat kawan2..
so sume tak pening bau durian.. hahhaa
(motif utama: sape bwak durian bg ar kat aq..haha)

p/s: sume gamba ikhsan google..

Friday, April 8, 2011

being heartless

As-salam to all readers...

nak cerita pasal heartless... "xde jantung????"
or lebih dramatic.. takde perasaan..
ok nie especially buka n xde persaan sebab exam da dekat
(setiap kali ingat exam jer dapat palpitation sebab terlalu banyak nak cover..h
uuu)

(gamba nie sungguh dramatic)
n bukan sebab broken-heart-giving-permenent-scar buat eqa jadi heartless..

n bukan juga sebab pernah kena backstabe sampai trauma segala..

dah memang dari azali perangai macam nie .. heartless bila orang cakap psal.
sort off boyfriend, girlfriend, future husband/wife..
minat orang tu, crash dengan orang nie..
bagi surat layang segala...
kalau someone cerita psal bf dye.. sowi ar klu eqa buat muka busan...
and klu someone pergi kutok org lain pye bf/gf.. sowi ar sebab memang xsuke nak masuk campur..

and kalau call kwan2.. sowi ar klu eqa mmg tak pernakk tye:
"amacam bf/gf ko?? sehat?? bile rancang nak kawin??"
"aku dengar ari tu ko clash ngan pakwe lame, apsal?"
"ko single lagi ker?? xjumpe sesape ke kat u tu??"
"apsal ko couple ngan budak muda dari ko??"

paling tak pown dalam nada gurau eqa tye:
" weh daq mechi/cikgu kat tempat ko tu xde yg handsome mcam jun pyo ke??"
"kalau ade rakemen ar kat aq satu..hahaha"
dan selalu tanye:
"amacam study?? ok tak??, hebat sewh, ko ari tu dapat dekan"
"weh ko bile cuti??? xnak jumpe aq ke?? aq rindu seh kat ko''


and sowi gak sebab eqa tak bace sangat cerita cheeky, agak2 gedik macam:
'hari nie keluar ngan my Boy'
'ari nie baby bg i teddy bear'

and eqa suka bace:

mungkin korang pk aq skema.. nerd abes...(dah ar spek agak tebal).
budak skema... (serious aq tak skema)
and bukan gak
playing-hard-to-get

but...
i love myself and thats all that matter..
and i realy love my family n freinds toooo.....
and i'm realy sorry for that 'someone'..

p/s: motif utama tulis entry nie.. miss my old day back then, tgh dalam proses nk join contest cik nurussalwa

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails