Followers

Thursday, March 31, 2011

tomorrow

Honestly, I don’t need someone that sees what’s good about me. I need someone that sees the bad, and still wants me.

(Source: jerbie, via farranatasya)

salam sume...

hari nie rase tak larat jer.. i'm faced enough...

hope there still someone with kind hearted in this world (bunyik mcm frust je eqa nie an)

and tomorrow there are still have progress test that i have to sit.. and i'm not as prepared as before..

tanda-tanda bila eqa exhausted/taklarat/paksadiri untuk study:

  1. tangan, kaki, badan sume rase lenguh-lenguh.. nak menulis pown tak larat.. nak cakap pown tak larat... nak taip pown satu-satu
  2. fikiran dah melayang-layang tak tau la pegi mana,tengah bace amoebic liver abcess pown bleh sambil-sambil bukak tumblr, cari quote best..
  3. rase nak call some1, somebody untuk cite sesuatu yang merapu and memnyebabkan eqa gelak gler2 and lupa jap psal notes yang bergunug and PRO exam yang around the corner tu..
  4. wanted to cry die.. hohoho
  5. tengok scrin lappy pown da tembus sebb fikiran dah tak tau nak hala kat mana..
doakan eqa success selalu k, InsyaAllah eqa doakan kawan2 sume berjaya dunia akhirat..

p/s: semakin hari semakin gemox.. apekah yang dah jadi???



Wednesday, March 30, 2011

the word "IF"




the word 'IF' in malay.. (jika, kalau n seangkatan dengannya)..

kalau aq orang kaya.. aq nak derma semua harta kat anak2 yatim
kalau aq rajin masa SPM dulu, mesti aq da pergi tgk snow kat korea.. hahahha
if i'm dato' KY.. mesti aq da jd excellent student.. (sbb dato' kate ari sabtu wat revision, ang ari ahad tgk the next week pye subject n aq xde pown nk ikut..)
kalau sume lecture macam prof hapizah (which akn tye deep in-out the whole topic) mesti aq excellent in medical school..haha..
if there are someone out there wanted to treat me pizza, surely i agree... haha
if 2+2=4, then 4-2=2.. haha(nie blaja yime form 4)
kalau ade dato' or tan sri pegi meminang aq skarg, sure aq terima..haha(giler)
kalau aq x buat medic, mesti aq selalu dapat dean list.. kahkahkah..(perasan)
kalu aq tak duduk hostel dari form1, mesti aq da excellent memasak+menjahit+kemasrumah.. n jadi calon menantu pilihan sume ibu-ibu.. hahahahah(berangan)
if i'm a billionaire, i want a huge bungalow with swimming pool.. mcm gamba nie:

so, mesti korang selalu dengar orang ckap..
kalu ini.. kalau itu....
or korang sendiri rase..
kalu aqtak wat bende nie dlu, mesti skrg x jd macam nie..
nie sume mainan syaitan..

aq ingat lg dulu..
tak pasti sama ada quran sunnah, or syariah islamiah..
soalan: "kenapa kita tak boleh berkata jika, atau kalau ?'
and even time spm pown ade rasenye soalan nie..

n skema jawapan said:
1)ianya seperti kita menyalahkan takdir Allah.. Allah dah tetapkan sume takdir ataupown ape yang akan berlaku dalam hidup kita...
2) menampakan iman kita lemah, seharusnya kita percaya sesuatu yang ditetapkan oleh Allah ada hikmahnya yang tersendiri
3) jangan kalah dengan segala hasutan syaitan.. syaitan memang berkerja keras melemahkan iman manusia..

tp kadang kala still terlintas kat hati.. kalau______
so marilah kita ingat mengingati antara satu sama lain..

dari: hamba Allah yang kurang ilmu...


Monday, March 28, 2011

ramalan cuaca minggu ini.. 28 mac-1 april

daeraah: klang



Isnin, 28/03/2011
Cuaca Baik Sepanjang Hari Pagi : Tiada Hujan
Petang : Tiada Hujan
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 33 °C

Selasa, 29/03/2011
Cuaca Baik Sepanjang Hari Pagi : Tiada Hujan
Petang : Tiada Hujan
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 33 °C
Rabu, 30/03/2011
Cuaca Baik Sepanjang Hari Pagi : Tiada Hujan
Petang : Tiada Hujan
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 33 °C
Khamis, 31/03/2011
Cuaca Baik Sepanjang Hari Pagi : Tiada Hujan
Petang : Tiada Hujan
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 33 °C
Jumaat, 01/04/2011
Cuaca Baik Sepanjang Hari Pagi : Tiada Hujan
Petang : Tiada Hujan
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 33 °C
Sabtu, 02/04/2011
Cuaca Baik Sepanjang Hari Pagi : Tiada Hujan
Petang : Tiada Hujan
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 33 °C

Ahad, 03/04/2011
Cuaca Baik Sepanjang Hari Pagi : Tiada Hujan
Petang : Tiada Hujan
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 33 °C



sumber: jabatan meteriologi malaysia

p/s: cuaca sekarang memang pnas.. even mlam pown pnas gak.. rindu dgn hujan.. hehe
cantik kan spring.. hehhehe..

Sunday, March 27, 2011

You - Nur Jannah Alia


you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you.

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine.

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here.

i know it's me who say good bye
and that the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you.

for all the things i've done and said
for all the hurt i've caused of you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do.

Saturday, March 26, 2011

jejak kasih...

hepi nyer sebab jumpe kawan lame.. heee~ (gamba di atas xde kena mngena ngan cerita...hee^^)

nak tau x??? xnak tau xpe..hehe

eqa bru je jumpe kawan lame kat fb... nsib bek ar c mark zuckerberg tu wat fb.. de laa eqa jmpe c kwan yang slalu gaduh time kat skola rendah dulu...
ktorg terpisah sejak eqa masuk hostel, thn 2003.. mmg ktorg x pernah jumpa pown lpas tu..
even umah dy x ar jauh sgt dari rumah eqa..
and eqa slalu nampak ayah dy, sebb ayah dy bwk bas.. hehe..
dy nie daq batch91eqa...
kire after eqa lompat kelas.. (siyes time tu dr klas drjh3 kat ujung kiri, g klas drjh5 kt ujung belah kanan.. eqa langkau sume kelas yg kt tengah.. hhehe)
pas2 ktorang mmg da jarang ar jmpe2.. klu jmpe or gduh2 daq kecik kt skola agama time petang..
bleh plak dy panggil eqa 'budak longkang' sebab ktorg mmg suke dok kt tepi longkang b4 klas start.. haha..
pastu eqamasuk form1, dok ostel..
then eqa skip darjah4 skola agama, sebab kt skola menengah nie xde darjah4.. eqa terus msuk drjah5.. n eqa amek priksa darjah6 ngan pekse darjah Khas kt kg dengan bdk2 batch90..
(ok, kt johor sistem skola agama dy lain, time eqadulu ar.. skrg xtau ar.. tp mmg kt johor ade drjah khas, kire peringkat paling tggi skolah agama johor ar..)
kire sejak eqa umor 12 smpi 20 thn nie batang hidung dy pown eqa x pernah nampak..
or eqa buat2 x nmpak.. hahaha...

hepi giler eqa dy ingat kat eqa.. even setelah eqa gne name Aiko Atiqah.. haha..
or dy saje je kate dy igt kt eqa.. (klu ye siap ko!!)

and yg paling eqa ingat kisah ngan dy nie adelah ktorg gaduh time kat klas KAFA... b4 cikgu masuk klas..
(aq ngan dy dok 1 group, dy dok depan aq)

dy: name sape paling glamour?? name aq ke name ko??
eqa: mesti ar name aq... name ko mmang x glamour.. (wat muke kerek)
dy: apsal plak name ko glamour.. bukan sedap mne pown..( x puas ati)
eqa: ye ar sebab name aq nurul atiqah.. ramai orang name dy ade nurul, rmai gak orang nama atiqah.. mana ade org name same ngan ko???
dy: eh ape plak, name aq ar paling glamour.. nanti aq buktikan..
(cikgu arshad masukk klas lambat smbil senyum.. then ktorg bg salam n start bace doa..)
abes je bce doa sume sebut AMIIINNN...
dy: tengok, name aq pling glamour, sume org sebut nme aq setiap kali doa.. (dy plak wat muke kerek)
eqa: wekk.. (bg dy jeling maut)
cikgu: atiqah amin, udah2 la berborak
ktorg: :)
eqa: ok ari nie kte lawan spe dapat blik awal..(klu nk blik kne jwab ape ckgu tye, bru boleh blik)
amin: ok set.

n petang tu ktorang blik paling lambat sebab cikgu wat2 x pandang pown ktorg rebut2 angkat tangan nak jwab.. dy boleh sruh bdak2 len yg x angakt tangan jawab..
frust je ktorg... hehe^^

amacam comey x kisah ktorang.. hahahaha...
k ar nak smbung study.. td da ar kuar jalan 1 petang..

p/s: try to confort my adik.. pity him..

Friday, March 25, 2011

kisah 4 orang pemuda cari harta karun


kisah ada kena mengena dengan gambar di atas.._ikhsan en.google_

di sebuah kedai kopi, ade empat orang pemuda tengah lepak-lepak goyang kaki-minum kopi-main dam haji... mereka ku beri nama, A,B,C dan D... sedang elok mereka bersuka ria sambil tengok raja lawak di kedai kopi tersebut, mereka telah didatangi oleh seorang uncle tua yang aku gelarkan dirinya PakCik Misteri. lantas mereka kehairanan, apakah sebab-musabab pakcik nie menghala ke arah mereka.

tanpa pamitan, pakcik MESTERI mengeluarkan sesuatu dr briefcase yang di bawanya.. dengan muka yang serius tambah kehairanan yang menggunung tinggi setinggi gunung tahan.. mereka
berdebar-debar menantikan apakah yang hendak diberikan oleh Pakcik Mesteri ini kepada mereka.. jeng-jeng-jeng... lub-dub-lub-dub-ahhh(tetibe ade murmur plak).. dan ternyata, apa yang dikeluarkan oleh pakcik tersebut ialah sebuah, eh silap sekeping peta harta karun... tanpa sedar pemuda berempat melonjak kegirangan...dan sepantas kilat merampas peta tersebut dari pakcik MISTERI..

oleh kerana harta karun tersebut berada disebuah pulau. mereka telah decide nak menaiki sebuah sampan.. setelah main air-batu-burung untuk mementukan kedudukan di atas sampan, dan untuk menentukan siapa si pendayung sampan, A duduk dihadapan, diikuti oleh B, C, dan D. D bertindak sebagai pendayung sampan sepanjang perjalanan mereka ke pulau tersebut.

oleh kerana mereka pergi mencari harta karun tanpa mendengar briefing sdikit pown dari pakcik MESTERI, mereka dengan penuh yakin menuju ke arah pulau tersebut tanpa menoleh kebelakang.

di pertengahan perjalanan, tiba-tiba air mula berkocak dan terdapat sedikit pusaran di tengah lautan tersebut, A yang berada di hadapan sekali suadah mula cuak. selang beberapa saat, muncul sesuatu daripada dasar laut....
dan riaksi mereka:
A- weh korang, ade buaya.. lari-lari.. (dengan nada cemas)
B- ape ade buaya???, pkul je kpale dy (dgn nada yakin dan sangat berani)
C- korang pasti ke itu buaya?? rilex laa.. kita tengok dulu apa yang keluar tu..(dengan nada paling cool dan rilex yang korg bleh rase)
D- buaya?? ape lagi tangkap ar, boleh kita jual buat beli 'barang' baru.

persoaln disini, kenapakah di sebuah sampan yang sama, situasi yang sama kita punya pandangan yang berbeza?? dan siapakah sebenarnya si A, B, C, dan D???..

kalau korang nak tau, kisah nie telah diceritan oleh seorang patient yang group ktorg interview kat ospital smalm plus aq tambah2 sket bagi penyedap rase.. hehe.. sowi ar en.patient saya amek cerita awok wat iktibar n pengetahuan kawn2 saya... ^^

sebenarnya::
A- seorang penghisap ganja, mereka berperangai selalu curiga dan cepat cuak.
B- pemabuk, mereka ini akan bertindak berani yang berlebihan apabila mabuk, so korang jgn berani dekat2 dgn pemabuk, kerana mereka berani buat apa sahaja.
C- ambik syabu, bak kata owg, mereka nie 'stim' or khayal di dunia mereka sendiri.. mereka bersikap 'cool' dan sgt rilex, sbb tu polis selalu tangkap owg amek syabu, jrg tangkapp owg amek ganja..
D- amek dadah..mcm IV drug user.. mereka bersikap mata duitan, kerana mereka telah menghamba diri kepada dadah, dan mereka takut mereka kehabisan bekalan dadah, untuk beli dadah yang harganya mahal, mereka akan berusaha dengan apa cara sekalipon sama ada baik atau jahat, untuk mencari duit.

so, apa yang korang dapat pelajari di sini adalah.. pandangan setiap manusia nie lain2..
n as a becoming doc, i need to know type of drug that they use, method of taking the drug sbb lain jenis dadah lain kesannya kat badan.. so how i have to learn it?? adakah eqa perlu berkawan dengan penagih2 dadah??? ^^

p/s: saya berniat nak buat karangan ala-ala format SPM tapi sudah terbiasa menggenakan bhasa2 pasar.. sehingga lupa format karangan sebenar.. harap maaf
sowi la entry nie sgt panjang.. hehe^^

Thursday, March 24, 2011

"JOIN BLOGLIST MISZLULLABY"

"SAYE NAK JOIN BLOGLIST MISZLULLABY!"



thanx untuk kak ML sebab comment entry semalam... hehe.. (bizi2 pown sempat singgah blog eqa.. )


p/s: td da wat special post pasal hospital visit yg sgtt menarik hari nie.. tp telah terpadam dgn disebabkan kesalahan diri sendiri.. hehe

Wednesday, March 23, 2011

it's snow in my heart...

assalamualaikum... nak tau tak??? (klu taknak pown, nak cite gak kejap.. hehe^^)
cita-cita eqa dulu tak berapa tinggi, so tak de la nak blaja betul sampai ke seberang laut or oversea sane...
aim lepas spm nak masuk matrix or asasi.. mintak jpa pown tak pegi

check pown result temuduga tu..
sebab tak nak pegi oversea..hahaha.. apedaaa....

pastu sekarang,,, eqa plak yang kemaruk tengok fb,blog2 akk2, kwn2 yang study oversea..
da rase macam stalker plak eqa nie...

nak tau ape yang menarik perhatian sangat??? (kat mata eqa laaa...)

winter picture....
huaaaaaarghhh... saya sangat jelez ngan mereka... cube laa korg tengok gamba2 akk ML kt Moscow nie... hepi giler ngan snow.... huaarggggg.. =.=
and ade lagi la, beberapa students malaysia kat Moscow yang eqa tengok abes blog dia...
even 1st entry pown eqa sanggup bace.. padahal dah bekutrun lame dia tulis...

tp siyes, eqa paling suka akk ML punya blog..(jgn berani kacau akk nie sebab dy dah berpunya ok).. n akk ML da nk abes pown wat medic kat Moscow.. tahun nie dy grad ar...
so my dear sis... kte jumpe nanti la yer kat ospital.. hehe...(macam dia bace jer)
nak letak gambar akk ML, tapi.. cam tak proper jer ambik gambar kat blog orang lain tanpa permission...

ok itu sahaja.. moga eqa ade kesempatan nak jumpa snow...
taknak pegi yang kt genting highland tu.. tak real....

nak pegi jepun tengok bunga sakura...

p/s: culik mase kejap untuk hilangkan ngantok...
tahniah gak untuk junior2 ex-smkabp, azim n rafi.. terror gler korg bleh dpt 11A.. hebat2..
tahniah gak untuk yang lain... untuk yang kurang berjaya..
SPM BUKAN SEGALANYA... chill...

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails