Followers

Tuesday, April 26, 2011

exam~~~


assalamualaikum n good evening~~~

take 5 sat na...
(pergh.. padahal tadi dah tdo.. hehehehe)
xpew ar owg kate kan lepas asar tak elok study.. :D

kat cnie juz nka wish for the whole world..
HAPPY EXAM MONTH...

eqa rase kat mne2 di seluruh dunia tgah musim exam.. (haha.. padahal juz tau daq2 kat toronto tgh exam.. xtau ar u kat tempat lain. hehe)

tapi yg pasti u kat malaysia tengah musim 2 exam..
ade yang tengah exam, dah abes exam (UIA n UKM), yang belom exam (macam eqa)

so wish u all the best yaw!!..

do the very best..

"yang dilihat dan diukurNya bukan sejauh mana usahamu.. tapi harapan yang jitu, serta pergantunganmu padaNya... tetapi tak bermakna tidak perlu berusaha... USAHALAH semampumu, tetapi jgn sesekali beraqidah bahawa banyak usahamu penentu kejayaan.. tetapi BERIMANLAH bahawa TAWAKAL haya kepada Allah itulah penetuu kejayaanmu...
kejayaan bukan milik sesiapa, tetapi milik Allah, jd seyakinnya hendaklah dikau pohon dariNYA semata"

bittaufiq wannajah~~
p/s: mcg dari seorang sahabat.. ^^v

Friday, April 15, 2011

hantu kak limah balik rumah:: inianwarhadi


salam...

bile sume orang suke kat kak limah:


tapi kenapa aq x suka????
(abes ar sume org banded aq nyer blog pas nie)....

aq sokonh c inianwarhadi.. dy kata kte nyer taste lain2..
(klu taste sume same.. abes sume orang berebut nak kim hyun joong jadi bf dy..)
so kte kne bersyukur ar sebab taste kte lain2..
(bg jer ar c hyun joon aq eqa.. hahaha)

ok.. layan....

p/s: p sambung study!!!!

Thursday, April 14, 2011

that little girl had come back~~

salam~~
that little girl had come back
when she miss her mom.
and desperately want to back home..
but she know, she can't...

here she is...
sdeh mcm bdak kecik nie
sayu tengok gamba nie..

esok PT, exam dah dekat please go away tears and sadness..
leave me alone with all happiness...
(T.T)

Saturday, April 9, 2011

durian si raja buah


As-salam to all readers..

sape duduk hostel??? angkat tangan cepat2.
(sape nak layan ko cik eqa oi...)

korang pernah alami tak situasi berikut:

masa musim durian...
parent datang bwak durian time weekend
and tak de sape pown pelawa korang makan durian..
(sebb tu parent daq junior)
so, korang menanggung bau yang menusuk hidung..
satu asrama bau durian...
tengok dari jauh jer durian macam nie...
sdeh x???

tak pernah jumpa lagi durian colour merah mcm kat atas nie..
orang kata durian jenis nie ada kat sabah jer..

pastu kalau balik kg time musim durian..
sume pakat2 bawak bubur durian blik ostel..
n eqa tak bawak plak sebab eqa blik ostel nek bas..
takkn nak bwk bubur durian.. abes 1 bas berbau..
pastu kalau lalu kat koridor, sume blik bau durian...
aish...

sebenarnaya.. klu kita makan durian tu..
takde ar bising2 kata pening bau durian..

so, kalau dah bawak durian gie ostel..
bagi2 laa kat kawan2..
so sume tak pening bau durian.. hahhaa
(motif utama: sape bwak durian bg ar kat aq..haha)

p/s: sume gamba ikhsan google..

Friday, April 8, 2011

being heartless

As-salam to all readers...

nak cerita pasal heartless... "xde jantung????"
or lebih dramatic.. takde perasaan..
ok nie especially buka n xde persaan sebab exam da dekat
(setiap kali ingat exam jer dapat palpitation sebab terlalu banyak nak cover..h
uuu)

(gamba nie sungguh dramatic)
n bukan sebab broken-heart-giving-permenent-scar buat eqa jadi heartless..

n bukan juga sebab pernah kena backstabe sampai trauma segala..

dah memang dari azali perangai macam nie .. heartless bila orang cakap psal.
sort off boyfriend, girlfriend, future husband/wife..
minat orang tu, crash dengan orang nie..
bagi surat layang segala...
kalau someone cerita psal bf dye.. sowi ar klu eqa buat muka busan...
and klu someone pergi kutok org lain pye bf/gf.. sowi ar sebab memang xsuke nak masuk campur..

and kalau call kwan2.. sowi ar klu eqa mmg tak pernakk tye:
"amacam bf/gf ko?? sehat?? bile rancang nak kawin??"
"aku dengar ari tu ko clash ngan pakwe lame, apsal?"
"ko single lagi ker?? xjumpe sesape ke kat u tu??"
"apsal ko couple ngan budak muda dari ko??"

paling tak pown dalam nada gurau eqa tye:
" weh daq mechi/cikgu kat tempat ko tu xde yg handsome mcam jun pyo ke??"
"kalau ade rakemen ar kat aq satu..hahaha"
dan selalu tanye:
"amacam study?? ok tak??, hebat sewh, ko ari tu dapat dekan"
"weh ko bile cuti??? xnak jumpe aq ke?? aq rindu seh kat ko''


and sowi gak sebab eqa tak bace sangat cerita cheeky, agak2 gedik macam:
'hari nie keluar ngan my Boy'
'ari nie baby bg i teddy bear'

and eqa suka bace:

mungkin korang pk aq skema.. nerd abes...(dah ar spek agak tebal).
budak skema... (serious aq tak skema)
and bukan gak
playing-hard-to-get

but...
i love myself and thats all that matter..
and i realy love my family n freinds toooo.....
and i'm realy sorry for that 'someone'..

p/s: motif utama tulis entry nie.. miss my old day back then, tgh dalam proses nk join contest cik nurussalwa

:: KoNtEsT KeNaNgAn zAMaN SeKoLaH ::

assalamualaikum to all readers...(dalam sebuk2 daa dekat final pown boleh join contest nie... sebenarnye entry nie telah ditaip secara beransur-ansur time petang menjelma.. hehe)

klu nak join boleh tekan kat gamba...k..

Buat satu entri menceritakan tentang sekolah rendah anda.. mungkin boleh cerita tentang pengalaman, cikgu ataupun apa-apa saja.(cik nurussalwa)
sowi la cerita agak panjang dan takde gamba..(sekolah kampung, tak de byak gamba ar sebab masing2 xde kamera)

so nak dimulakan cerita.. eqa lahir tahun 1991..
eqa masuk skola tadika kemas umor 5thn dlm tahun 1996 byak bende ar berlaku... bese ar dah 15thn yang lepas.. yang eqa ingat, eqa mmg excited nak pergi sekolah sebab abang dengan angah pergi skolah.. tinggal eqa dengan andak, atih time tu baru baby lagi.. so sebab perangai andak yang sangat nakal, suka gigit2 org, suka kacau orang, eqa rela pergi sekolah dari duduk kat rumah.. tapi semangat nak pegi sekolah tu memang kejap jer ar, dalam seminggu sebab bosan ar pulak sekolah nie.. so asek cakap ngan mak taknak sekolah ar.. setiap minggu mesti ade sehari dua ponteng.. haha..

masuk umor 6thn, eqa masuk prasekolah.. mcm tadika tapi kat sekolah rendah ar.. nak suroh masuk prasekolah sebab ade angah dengan abang kat sane.. so, eqa ade kawan dan tak lah rajin ponteng jer.. hahaha.. eqa pown semangat ar sebab ade abang dengan angah.. kalau rehat jer pergi cari dyorang kat kantin.. padahal kat prasekolah tu dapat jer makan time pukol10.. susah dyorang dapat adek yang kaki 'pau' macam nie..
masa kt prasekolah nie kira eqa ar paling teror (perasan gler).. sebab dah lancar baca n dah hafal sifir(ok, mak yang paksa hafal sifir mase umor 5thn).. busan jer sebab cikgu selalu suroh eqa bace buku cerita depan kawan2 (dah macam penglipur lara)..kah3.. pastu balik rumah pergi tanya mak.. apsal budak2 lain sume tak pandai bace or bace merangkak2 (gler perasan bagus mse dlu2)

then, masuk ar darjah satu kat sekolah yang sama (sk sri kembar).. klas 1 amanah.. then same kelas dengan sepupu mohd naufal (dlu dy tak masuk prasekolah).. naufal jadi ketua, eqa jadi penolong.. tapi penolong lagi garang (kaki cubit org n tulis nama kat papan hitam kalau budak bisinG) .. kecik2 dah giler kuasa.. haha.. then masa 1st exam pertengahan tahun eqa dapat no2, naufal dapat no1.. naufal no 1.. jumpa angah terus ckap dengan bangganya(abang dah masuk sekolah menengah) "angah, uda dapat no 2", pastu angah reply, "no 2 pown bangga, apsal tak dapat no1".. masa tu baru tau tak bagus ke dapat no 2.. hahaha..
time darjah 1 gak kitorang start ada klas KAFA time petang.. cikgu KAFA suroh eqa masuk darjah 2 terus sebab eqa kira teror ar, tak payah pergi darjah 1 (ok, skali lagi perasan bagoz).. tp eqa nangis tak nak pergi darjah2 sebab takde kawan..haha..(sebab xde amin.. giler gedix)
haa.. lagi satu.. dulu time masuk darjah 1 mak dah suroh pakai tudung pergi skolah.. oleh sebab seorang anak yang taat, eqa pakai la dari rumah (mak lipat tudung bulat gler).. tapi, sampai jer sekolaaaaaaaaah... eqa bukak tudung, gulung2 masuk dalam beg.. hahahha.. pastu time balik, mak ambik, pakai balik tudung yang dah renyuk. tadi n buat muka innocent.. (mesti mak tau perangai nakal anak dy nie bila tengok tudung yang da renyuk gler tu.. haha)

exam akhir tahun mase drjah 1 dan 2 eqa dapat no1, "angah, uda dapat no 1 kalahkan naufal",
angah:"senyum tak terkata ape dengan perangai adik dy yang tak tau malu.. haha..
darjah3 (angah dah masuk sekolah menengah..)

masuk darjah tiga.. 1 kelas dengan budak2 sama kelas time darjah2.. n sekali lagi dpt guru kelas cikgu anon (merangkap mak ngah..so, kne wat2 baik, klu x dy report kat mak.. bahaye..).. ape yang menarik ek mase darjah3??? pk japppp....haaa.. time nie andak dah masuk sekolah darjah1, so budak kaki 'pau' or kikis duit org (eqa la tu..) buli si budak kecik nie, klu nak mintak beli makanan contoh, aiskrim 1 20sen, tp eqa mntak kt dy 40sen sebab eqa pown nak aiskrim gak..(kecik2 dah kaki buli adek sendiri, tp kat rumah dy buli eqa, kat sekolah dy takut cikgu..haha).. btw, ayah bg ktorg rm1 sehari, so duit dy selalu abes sebab ade akk yg tukg mintak.. hahaha..lg satu sbb dy tak pandai beli sendiri...susah2..
haaaa... mase nie eqa ade ambil test PTS (penilaian tahap satu).. sekarang dah takde da exam nie, mase ambil exam nie dengan 6 org kawan lain.. tapi time kecik2 cinonet amek exam memang xde perasaan.. bese jer.. nak exam pagi tu, mak kate buat betol2.. eqa: "hari nie ke mak pekse??".. hahaha.. msa dapat result
cikgu anon la bgtau: "atiqah, awk rasa awak dpt lompat tak??",
eqa wat muka toya jer?? (lompat ape pulak nie, da ar tengah wat latihan math nie..dalam hati ar..)
cikgu anon:"atiqah wak dapat lompat, tahun depan awak masuk darjah lima terus, nanti bagi tau mak awk tau"(lbih kurg ar)
eqa: "ye la cikgu, nanti sya bgtau.."(muka memang xde perasaan)
pastu kawan2 sume kecoh tye, ko nak lompat x?? (btw,eqa sorg jer dpt langkau kelas), boleh dyorg kata, ko masuk ar darjah5, nanti tahun depan boleh kitorang dapat no1.. (hampeh punya kawan), tpi risau gak laa, t masuk darjah5 dah xdapat no1 (xleh nak bangga dengan angah.. haha).. sebab ade sepupu lagi sorg kat darjah4 dy teror, selalu dpt no1 (kira klu masuk drjah5 sesame laa)..
kat rumah: ayah mcm tak bagi masuk darjah5 terus, sebab takut tertinggal pelajaran drjah4, nanti nk upsr susah.. mak pulak, suroh lompat sebab da ade peluang kenapa nak lepaskan.. eqa plak xkesah, tapi dah pk, klau pegi darjah5 nak kawan dgn sape.. sampai guru besar, cikgu ibrahim datang rmh tye kate putus, (btw cikgu ibrahim masih knal eqa.. hehe).. then keputusannya, mak saya menang(sebab masa cikgu dtg rumah, ayah xde.. haha)


masuk darjah5.. 1st day, masuk kelas dari pintu belakang pagi tu, pastu berdiri jer, sebab taktau nak duduk mana, nasib bek la, ade sorang sepupu kat kelas tu suroh eqa duduk kat group last tepi tingkap (bukan 1group ngan dy)..1st week, kerja ulang-alik kelas darjah4 sebab tak tau nak makn dengan sape time rehat (belom ade kawan).. pastu dlam sebulan tu dah ngam dengan budak2 1 group, fasiha n zainab tu jer eqa ingat, so dah xbpe pergi ulang alik kelas drjah4.. tapi ktorng masih baik laa, sebab sekolah agama sekali.. hehe.. tapi masa nie eqa memang tak tau ape2 pown, 1st time blaja sains la especially, ape kebende cikgu ajar nie, balik rmah cerita kat ayah xpaham cikgu ajar ape, then esok nyer, ayah pergi cakap kat cikgu sains tu (btw cikgu tu kwn ayh) yang eqa x paham, boleh ajar jgn laju2 x.. n boleh bg eqa klas tambahan x.. tq ayah sebab bgtau cikgu tu.. ye ar eqa mmg pemalu.(mase mula2 ar..) and tak lama eqa pown boleh bwk pembelajaran drjah5, awal2 dulu, eqa wat karangan mmg cipu, sebab taktau nak tulis ape n ats bantuan cikgu2, eqa dah boleh karang panjang2 sampai dapat hadiah.. heheehe.( kerje nk bangge jer eqa nie.. aishhh)
part paling best:
masa akkhir tahun darjah lima sekolah ade wat rombongan untuk bdak drjah5 n 6 pegi KL.. oleh sebab eqa mmg xpernah pegi KL dlm usia 10thn.. so eqa pown pujuk la ayah nak pegi KL sebab before nie angah n abang sume dapat pergi rombongan under sekolah ngan kawan2.. dengan berat hati ayah pown bagi eqa pegi...(ayah cam x percaye ar bdak kecik mcm eqa nie pegi jauh2).. mmg excited giler pegi KL.. gerak malam pkol12 lebih kurang, bawa baju (mak yg kemaskan), mak pown ade bawakan bekal untuk sarapan esoknyer.. mak bwakn ayam goreng yg AYAMAS tu, ngan kuih rasenyer... before naik bas, ayah ngan mak dah pesan macam2, tak boleh itu-ini.. n dyorang da pesan kat cikgu suroh tgk2 kn eqa nie.. ye ar sebb kat atas bas tu kire eqa la paling kecik.. haha.. so eqa pown ok jer ar, oleh sebab ayah pesan banyak sangat, eqa orang last masuk bas, ayah kate duduk dekat2 dengan cikgu, tp nak wat camne, sit depan dah takde, duduk ar sit paling belakang skali, dengan 4 girls yang laen.. tp eqa mmg hepi dok blakang sebab geng2 kat kelas gak... malam tu ktorang tak tdo pown, sebab 1st time nak pegi KL nie, 1st time pergi jln without parents, rasenyer budak backbencher nie ar paling bising.. bekal yang mak bagi untuk sarapan tu pown ktorang dah ngap kat atas bas sampai separuh.. boys kat depan ktorang lagi ar, makan sampai abes bekal yang mak diorang bagi..hahahaha...
ktorang pegi jalan2 kat area KL, selangor and putrajaya dalam 2hari 1 malam tu..
duduk kat hotel kat KL.. tp eqa tension sebab, eqa kena 1 blik ngan cikgu!!!!.. gler skema... malam pukol 10 dah kena tido.. pastu duduk ngan bdk2 darjah6, so x brape kenal, mmg bosan gler ar... bile cikgu keluar kejap tengok kwn1 lain, eqa pergi guna telifon hotel call bilik sebelah.. hahhaha... pagi2 lepas bangun tdo terus terjah bilik geng2.. dyorang best gler kowt.. blik dyorang nampak menara KL n KLCC.. malam2 amek gamba..jelez2.. blik eqa punya pemandangan lorong kecik yang gelap n ade banyak tong sampah.. memang lain btol.. sedeh~~

masuk darjah6, nak upsr.. tp eqa rilex jer.. (dlu kecik2 rilex jer nak exam, da besar cuak lebih..).. klas ktorang selalu dapat kelas paling ceria.. memang tak dinafikan kelas ktorang paling cantik.. (perasan lagi..)
knangan darjah6.. waktu rehat ktorg selalu g makmal kemahiran hidup, kat belakang sekolah sebb nk g melalak(menyanyi) lagu2 terbaru.. hahaha.. siap ade buku lagu.. hahhaaha.. ktorg ade 1 lagu tok batch ktorg.. tp da lpe tjuk dy pe.. hahaha lgu 60an plak tu.. gler retro~~
1st time masuk larian time sukan sekolah.. masuk pown sebab cikgu kate eqa nie x active sukan.. haaha.. tp eqa mng gak ar (dpt no3.. haha) kire kat almari kat rumah tu ade ar medal eqa 1 (eh drjah3 eqa ade masuk gimrama..hahah)

kre dlam sekolah rendah nie, eqa ade 2 batch ar.. batch91 ngan batch90.. sowi ar klu eqa da byk x igt name2 korg.. klu muka tu InsyaAllah eqa ingat lagi.. ye ar ade yg sejak eqa masuk ostel(form1) terus tak jumpa kan..

p/s: seminggu eqa amek mase type entry nie.. hahaha..


Wednesday, April 6, 2011

Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri


salam sume oleh sebab keadaan sangat mengantok, g ar jlan2 kat blog misz dian yang cantik (jelez) n decide nak join segmen: mahu jadi diri sendiri..

so miszdian, sowi ar i juz copy paste your ques.. hehe

tgk.. cantekan header dear...


ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?
hall..(ruang tamu) sebab kat situ ar eqa tengok tv sampi tertido or makan sambil tengok tv n borak2 dengan my family

pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?
maksud soklan nie pengalaman xdpt dilupakan ke??
masa form2 ktorang decidekluar outing nak pegi rumah kawan kat sungai rengit, pengerang..
pastu tunggu bas bukan men lame, boleh plak tertinggal bas..
then, g tumpang orang (ntah sape2..x knal pown) tp mase tu mmg yakin gler jer ngan org yg ktorg tumpang tu.. klu skrg mmg x brani nk tumpang korang yg kita tak kenal..
and lastly sampai gak kt rmah kwan tu.. blakang rumah dy ade laut... tu yang semangat nak pegi.. hahaha

tabiat buruk kamu yang cuba diubah?
selalu 'tertido' dengan spek2 skali and tak tutup pintu bilik..

jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?
nak jadi cikgu math, sebab saye cinta math.. haha

bagaimana kamu memujuk / menangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?
biarkan dulu dia nangis sampai berenti sendiri, then bru bg nasihat or semangat

apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?
nangis.. cry

lagu rakyat atau lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?
tak dapat nak recall balik ar malam2 mcm nie.. hehe

lelaki / perempuan idaman kamu berada di depan mata, apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?
jalan tunduk jer.. sebab segan..

mata dan bibir kamu, mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?
2-2 pown tak kowt..

ok da selesai sume.. heheheh

p/s: petang tadi makan nasi ayam penyet kat syeksen7 shah alam.. sedap tp sambal dy agak pedas.. sampai sekarang rase perut panas jer.. hehe

Tuesday, April 5, 2011

oropharynx nak bubur nasi

salam reader...
tengok gambar di atas pown da boleh memnyebabkan salivary gland secrete watery fluid..
and menyebabkan gastric acid secretion n menyebabkan parietal cell gigih melaksanakan kerja mereka iaitu secrete HCl (ok, aq da start membebel)

adakah oropharynx, eosophagus, stomach, intestine eqa mempunyai 'taste' yg sgt low..
knapelah boleh mengidam c bubur nasi yang sangat bosan mcm gambar di atas???
(diri sendiri pown pelik)..
mesti kawan2 len yang dah lame tak balik rumah rindu nak makan, masakan mak seperti, ikan merah asam pedas or ekan siakap sweet sour, or nasi ayam or mee bandung, or chiekenchop, steak, ketam sambat, gulai udang+nanas and whatever yang sedap2+mahal2

ade ke yang mengidam nak makan sardin or nasi putih+telurmata+kicap (sedap woo kalau makan panas2) and nak makan bubur nasi bosan mcm gamba di atas???

kenapa tekak@oropharynx eqa mengidam bende murah??? aish....
tapi siyes bende nie ar yang eqa teringin makan kalau berada dirumah sekarang nie..
mne nak jumpa bubur nasi di cafe2 dekat dataran cendekia tu???

nak makan:
bubur nasi+telur goreng hancurkn letak kicap or dikenali sebagai scramble egg (da try google tp x jumpe gamba telur goreng yg eqa selalu wat)+ sambal tumbuk(nie sambal org jawa.. sowi gamba pown xde)..

mane nak dpat kat cnie???

P/s: makcik kat DC nak pinjam dapur bleh????



Sunday, April 3, 2011

post ilmiah.. hehe

salam to olls..

oleh sebab lagi sebulan professional exam will be held for 2nd year student of uitm..
i had been inspired to write all those thing that i had been revise.. so it will make my blogging become more worth-full..hahaha.. (and maybe untuk future, bila eqa da lupa ape yang sudah di revise).. and hope all readers sabar je ar dengan sume post2 nie... and kalau tak paham ape yang eqa tulis boleh comment di bawah k..

hari nie eqa revise psal urinary.. (roughly..)
kidney-ureter-urinary bladder and urethra... (mcm di-ilustrate kat atas nie)

kidney are a paired retroperitoneal organ (klu nak senang paham, dia terletak kat belakang, bukan kat bahagian abdomen)
right kidney lower (11 rib ) lower than left kidney (12 rib), bcoz of liver at right side..
a redbean-shape organ (rindu bubuh kacang merah mak..=.=)
and function to filter the blood and produce urine
the covering of kidney consist of fibrous capsule-perirenal fat-renal fascia- pararenal fat
posterior relation of kidney have 4 muscle: diapghram, tranverse abdominus, quadratus lumborum and psoas major
the blood supply for kidney:
renal artery->segmental artery->interlobar ar->arcuate ar->interlobular ar-> affarent artery-> nephron(kidney basic unit) ->vein ->interlobular vein->arcuate vein->interlobar vein-> last drain to renal vein

when the urine had been produce by kidney, it will be transported to urinary bladder or malay said, pundi kencing.. by ureter.. tal pasti plak malay say what..
the important part of ureter is their constriction.. they(bcoz there ar 2 ureter) have three constriction which vulnerable for obstruction by any stone..
the 3 part of constriction is: 1) at pelvic-ureter junction 2) at pelvic brim 3) at the entrance to the urinary bladder

the urinary bladder mainly function as temporary store of urine..
it is tetrahedral with apex connect with middle umbilical ligament(urachus), fundus (have the opening of ureter), neck (related to prostate gland in male and urogenital diaphragm in female), a superior surface, and 2 inferolateral surface (sowi terlalu jargon disini)
rasenyer klu part bladder nie yg penting 'reflection of pelvic peritonium, tp mcm susah jer nak tulis kat cnie..hehe.


ok, students..(berangan sudeh)
we move to urethra.. it is function to drain the urine outside the body..
urethra is a fibromuscular tube.. klu kat XYgenes which is male, urethra have both function which carries urine and semen... and it divided to three part with regard of the prostate galand: 1) proststic urethra (at prostate gland)
2) membraneous urethra (at urogenital diaphragm)
3)spongy erethra (at penis)
female nyer urethra tak complicated sgt.. hehe

ok, tu je ar kowt.. klu nak tau lebih lanjut, sila buka buku or google..
sowi kalau tak paham..

p/s: niat dihati nak taip panjg2.. tapi suda pening kepala.. hehe

Saturday, April 2, 2011

niat mahu tolong

salam..

seriously, eqa memang nak tolong sepupu eqa daftar masuk kolej..
sepupu eqa nyer result tak bagus sangat.. so dye nak mohon TEVK & ILKA lepasan SPM..
jangan ditanya apa itu TEVK & ILKA.. sebab eqa pown tak tau..

and kalau readers sume nak tau..
dari tengah lepas zohor tadi cube dia tak masuk pown server nak isi borang..

mula2 b4 zuhur tu boleh jer.. pastu ade jammed sket sbb line kat kolej nie pown macam si siput sedut bwak schistosoma (eh bukan siput kat air tu ke?? tu kira siput ape ek??)...
arghh abaikan...

aq da nek stress and kalau nak tau stress boleh menyebabkan.. GASTRITIS..
and lagi teruk boleh menyebabkan ACUTE PEPTIC ULCER...
huh nasib baek aku baru je beli nestle BLISS (minuman yogurt rendah lemak) yang baik untuk penghadapan kita (ok, aq da start merepek)..

and kalau readers sume nak tau, tarikh tutup dia ialah 4 APRIL which means, ari isnin nie..
huarggghhhhh...
apsal ar cousin aq yang sorang nie baru bagi no pin hari nie...
wat aku stress jer...

adakah aq perlu ambil anti depressant??? tapi anti depressant boleh menyebablan liver cirrhosis.. and consequence to liver failure.. t aq dapat ascitis, abdomen distended.. da x cun ar (bile plak aq pernah cun??).. ok aq sekali lagi dah merepek..

tak pown t aq amek morphine ar.. ade euphoric effect, bez sket.. tapi takut abuse plak, nanti developt dependent toward morhine bahaya2...(agak2 doc Igor sayang aki lebih tak kalau dia bace aq punya blog ade cite psal drug2 sume nie?? hahaha)

ok ar.. hope esok aq akan cube sekali lagi untuk mohon..
doakanlan eqa k readers

(ups sowi ar kejap eqa, kejap aq, arghhh STRESSS)

p/s: sowi entry bosan..)

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails