Followers

Tuesday, April 5, 2011

oropharynx nak bubur nasi

salam reader...
tengok gambar di atas pown da boleh memnyebabkan salivary gland secrete watery fluid..
and menyebabkan gastric acid secretion n menyebabkan parietal cell gigih melaksanakan kerja mereka iaitu secrete HCl (ok, aq da start membebel)

adakah oropharynx, eosophagus, stomach, intestine eqa mempunyai 'taste' yg sgt low..
knapelah boleh mengidam c bubur nasi yang sangat bosan mcm gambar di atas???
(diri sendiri pown pelik)..
mesti kawan2 len yang dah lame tak balik rumah rindu nak makan, masakan mak seperti, ikan merah asam pedas or ekan siakap sweet sour, or nasi ayam or mee bandung, or chiekenchop, steak, ketam sambat, gulai udang+nanas and whatever yang sedap2+mahal2

ade ke yang mengidam nak makan sardin or nasi putih+telurmata+kicap (sedap woo kalau makan panas2) and nak makan bubur nasi bosan mcm gamba di atas???

kenapa tekak@oropharynx eqa mengidam bende murah??? aish....
tapi siyes bende nie ar yang eqa teringin makan kalau berada dirumah sekarang nie..
mne nak jumpa bubur nasi di cafe2 dekat dataran cendekia tu???

nak makan:
bubur nasi+telur goreng hancurkn letak kicap or dikenali sebagai scramble egg (da try google tp x jumpe gamba telur goreng yg eqa selalu wat)+ sambal tumbuk(nie sambal org jawa.. sowi gamba pown xde)..

mane nak dpat kat cnie???

P/s: makcik kat DC nak pinjam dapur bleh????



No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails