Followers

Saturday, May 28, 2011

25 things about me..

Salam alaik...

bace post tjuk nie kat banayk blog.. then last bace kat blog cik azwa.. so sebab die random tag sesape je yang bace ceq buat la ye.. (ok, aq mengaku aq stalk ko nyer blog.. hahaha)
and eqa tengah sangat bosan.. dah tak tau nak wat pe..
so.. kite enjoy!!! (nada mcm peteri>>)

ok let's start our journey.. haha

  1. nama saya nurul atiqah binti nor said.. (so, kalau binti tu kira paham2 je ar ye..i'm a gurl)
  2. orang panggil- uda, eqa, tqah, aiko, kecik (ade gak orang panggil nurul.. upss)
  3. tinggi 150cm (ok, saya memang rendah.. nak wat mcm mne dah genetik). tapi kecil2 cili padi.. haha... berat tok seh tye la. tp still in ideal weight la kan.. ^^
  4. selalu belagak macam besar sangat, sebab selalu kate orang lain kecik.. (ok, dyorg memang kecil+comey, and sy gemuk.. huhu)
  5. currently study medicine kat uitm shah alam.. uitm dihatiku^^
  6. lahir 11 january 1991 (ok, sape dah tau kne prepare present utk bday tahun depan^^)
  7. eqa lahir berat 3.5kg.. berat sungguh kan.. mak kate nak lahirkan eqa la paling susah.. (so, eqa kne selalu ingat kat mak, sebab mak dah susah2 mengandungkan+lahirkan eqa.. T.T)
  8. duduk ostel sejak form1, mase tu umur baru masuk 12.. kire nak tunjuk, eqa nie memang matured, takde manje2 dok bawah ketiak mak.. haha
  9. anak ke3 dari6.. ade abang, angah(kakak),3 org hero (andak, atih, adik).. hari tu ade orang teka betul eqa anak ke3 sebab eqa perangai macam kecoh2+tak matured(dy kate ar.. tp strongly disagree, eqa matured ok)
  10. anak jati johor, mak ayah orang johor and kampung pown dekat2 jer..
  11. suka makan yang sup ayam or daging tapi mesti kena ade sambal kicap.. kalau tak de, eqa pandang sebelah mata je.. (orang johor la katekan, memang tak boleh berenggang dengan sambal kicap
  12. penyimpan rahsia yang paling handal.. (especially rahsia diri sendiri)
  13. 1st impression orang kate eqa nie sombong, then kalau dah kenal lame baru dyorang akan kate eqa nie banyak mulut (so, don't judge me by the first look.. ^^)
  14. akan nangis bile rindu sangat kat rumah (especially bile dah 2 bulan tak jumpa family )
  15. feelingless... or lebih tepat tak berapa pandai nak express feeling.. (my bad)
  16. berusaha untuk selalu senyum.. :)
  17. sanagt rajin buka fb, even tak de wat pe pown kat fb tu.. sampai daq2 u panggil eqa aiko.. (bcoz my fb name aiko atiqah)
  18. suka photography.. even tak de pown camera canggih macam dslr.. tp eqa suka tengok gamba cantik2.. (1 hari nanti eqa akan ade gak dslr)..
  19. suka makan ice cream..
  20. rabun jauh yang agak teruk..
  21. tak suka bende masam
  22. rindu kat kawan2 skola menengah.. dyorang the best ^^
  23. selalu lenguh2 tangan and kaki, kalau banyak sangat wat kerja..
  24. tak suka orang yang suka pergi memancing tak ingat nak balik rumah (tak dituju kepada sesape)
  25. tak suka makan gula2 + chewing gum.. (benci orang makan chewing gum the, buang merata-rata.. boleh wat spoil mood jer)
oh.. akhirnya abes gak.. hahaha
p/s: jom pegi main kayak..:)

Friday, May 27, 2011

~garang~

assalamualaikum all...

hari nie nak cerita psal diri sendiri ar...
kalau readers sume nak tau... ramai orang kate eqa garang..
'muka garang' dan sewaktu dengannya..
even my mom pown kate muka eqa garang.. hahaha

tp adekku bertiga tu tak plak takut ngan eqa.. dyorg lagi takut ngan angah..
kalau angah suruh, terus jer jalan..
perghh kalau eqa yg suruh, alamat baik buat sendiri ar.. xde makne dyorng nak tolong..
tau ar sume badan lebih besar+lebih tggi dari eqa..
sume nak buli.. hampeh punya adek2..
cett.. angah lagi kecik kowt dari aq.. apsal korg x buli dy.. x adil btol ar!!

eh melalut dah kemane plak nie...
kte sambung main topic..
ade gak orang kate eqa sombong..
maybe sebab eqa tak selalu senyum.. or kalau terserempak kat toilet eqa wat bodo jer..haha
ye ar kalu pegi toilet tak pakai spek, so tak berape nampak orang lain..
karang dy x tegur eqa, eqa plak tetibe menyampuk..
so, amek keputusan eqa mmg x tegur orang kat toilet.. hahaha
and kalau terserempak tepi koridor pown, sowi la kalau eqa tak senyum.. hehe
tapi rasenya eqa dah selalu senyum ar sekarang..
sebab ade someone told me: "senyum tu sedekah, nape asek suke berkerut je muka"

eqa pown x perasan sebenarnya muka berkerut, biasa ar orang penting, pk masalah dunia.. haha
mak pown selalu pesan, "senyum selalu, nanti masalah tak datang"
betul la kowt..
sebab sekarang hidup eqa mcm smooth jer.. xde ar masalah besar sanagat..
kira semua problem boleh handle..
believe in Allah because He know the best for us,
and eqa believe:

Allah didn't promise there is an easy jurney to sucssess but.. He always beside us as we need Him to be....


so, every each difficulties, there is always a relief..InsyaAllah..

thus, kalau ade problem yang memeningkan kepale.. take a deep breath, and smile.. think u can solve it no matter what.. and believe in HIM..

ok, ape aq dah lari topic kepada "smile is da best medicine' nie..

btw, eqa memang kurang cakap dengan orang yang baru kenal.. after sometimes, eqa da boleh start borak sampai pkol 1-2 pagi..
and eqa memang tak reti nak start relationship, maybe that's why orang kate eqa sombong.. huhu
so, korang rajin2 la tegur eqa coz, definitely eqa nie bukan sombong+garang.. i'm friendly ok.. (perasan plak.. haha)

in a nut shell, i'm just myself and this is me.. hehe

p/s: takut gak selalu senyum sebab ade guy cakap dy suke eqa senyum. grrrr...


Monday, May 23, 2011

Go Green Guys




nie contest my lil sista.. haha.. miss u dear.. kalau korang nak join tekat kat banner k..
ok dik, akk dah join nie make sure akak menang.. hahaha
syarat penyertaan (dengan your sis nie pown nak letak syarat gak ke yan.. kidding~)

1. follow my blog
done
2. buat entry bertajuk "GO GREEN GUYS!"
done
3. pilih gambar korang yang paling terbaik dari ladang yang ada elemen nature a.k.a alam sekitar .
sebenarnye nak letak gambar nie:
tp macam sme ngan your banner..
then eqa letak gambar nie plak:
so, the second pic is da one yg akk pertaruhkan utk contest nie.. hehe

4. pastu cerita la siket pasal picture yang korang pilih tu.
that pic bru lagi.. still fresh, hot bru kuar dr oven.. ahah.. picture taken mase pegi lost world of Tambun..
nie gambar kat petting zoo, with merpati named giant

5. bagitahu sekali apa yang korang pernah buat sebagai makhluk bumi dalam menjaga alam sekitar kat cerita korang tu.
ape ek..
1)buang sampah kat tong sampah, kira contribute utk mnjage alam sekitar gak kan..
2) pernah pergi orchid rescuer kat gunung ledang.. save the wild orchid..
yg laen x dpt pk la plak.. haha
6. jangan lupa letak link entry korang kat ruang comments ok ?
done
7. jangan lupa tag 2 orang kawan2 blogger korang untuk join this contest. make sure diorang tahu tau .
ok, nak tag
c's anis
azwa

8. tarikh tutop penyertaan adalah pada 25 JUNE 2011 jam 12 malam.
cepat2 masa dah x byak nie

p/s: tq yan.. akk sebenarnya xde idea nak post ape kat blog nie..hehe

Tuesday, May 10, 2011

plant vs zombie 2

salam alaik..
nie gambar anie tuk game plant vs zombi.. korang main tak???
membe2 kata nanti akan ada plant vs vombi 2..
x sabar nak main the second season for this game.. haha
bahasa rojak sorii

sebenarnya nak cerita...

eqa suka makan kentang.. hahaha..
even ade orang kata..
makan kentang dengan nasi tak bagoz..
tp eqa still ambil kentang tok lunch with nasi.. haha
pernah bae post nie x??

untuk manusia yang x berape nak pandai masak nie..
masak kentang adalah yang paling mudah.. (selain masak telur)

eqa selalu wat,
kentang goreng sambal
kentang+bawang+bilis+cili padi+kicap
kentang+ayam cincang+cili padi+kacang panjang
kentang+tempe sambal
dan bermacam2 jenis resepi kentang
(tp x reti lgi wat kentang putar -mashed potato macam kat kfc)

eqa gak suka beli wedges, fries, potato chip..
sume yang berunsur kentang eqa suka..

so, kentang nie bek ke tak untuk kesihatan???
sesape yang tau, bagitau la eqa.. hehe

p/s: mood nak balik rumah makan kentang... haah

Monday, May 9, 2011

nak balik!!!



salam alaik...
exam dah lama habis.. last friday exa ended with EMJ (ethics and medical jurisprudence)..

klu nak tau exam preclinical medical student macam mana boleh lawat page:
syazmin, lisa, fifi.. dyorang ade preview psal exam ktorang..

so, eqa mmg malas ar nk preview satu2 pasal exam nie, sebab ianya agak memeningkan kepala.. :(
sebenarnya.. eqa masih stay kat s.alam sebab kena tunggu list for viva..
viva stand for what??? eqa pown x tau haha..
basically, viva macam interview for those borderline pass or viva distinction, which mean for those exellent student..

sape dpt viva dyorang akan call for sit the interview.. (xtau ar ape yg lecture2 aka tye nanti)
so, at first doc kate list viva kuar ari selasa (which mean ari nie)..
so eqa pown tggu ar kat s.alam sebab kalau dapat viva t x pasal kena ulang alik balik s.alam..
tetibe dyorg kate viva kuar esok.. WHAT???

bila eqa nak balik nie??????????
dah mmg rindu gler nak balik rumah..
dah 2 bulan x balik..

NAK BALIK!!!!!!

mak, ayah dah asek tanya jer:
"uda bila nak balik??"
sampai dah x tau nak cakap ape...

mak siap dah janji nak wat tomyam special untuk eqa..
nak wat ikan masak lemak cili api..

Ya Allah tolong lah, eqa xnak kena viva...
eqa nak balik jumpa sume orang kat rumah... (T.T)

p/s: cantik tak blog lpas renovate??

Saturday, May 7, 2011

mothers day


salam.
selamat hari ibu mak... sorry uda daah lama x balik kampung..
even dah abes exam pown tak balik2 lagi..
next week uda balik k...
love u, miss u mak...

p/s: google gamba+ taip dengan sangat cepAT sebab x larat...:(

Friday, May 6, 2011

price tag

salam...
pernah dengar lgu nie x??? siyws budak nie gorges kan2..
cun jer kan..
eqa dengar lgu nie b4 exam ari khamis ari tu..
pastu boleh plak terngiang2 bdak nie nyanyi..
even though nie bukan lagu dy..
tp dy nyanyi lagi best dari c penyanyi sebenar.. hehe^^
so kita ENJOY!!!!

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails