Followers

Friday, May 27, 2011

~garang~

assalamualaikum all...

hari nie nak cerita psal diri sendiri ar...
kalau readers sume nak tau... ramai orang kate eqa garang..
'muka garang' dan sewaktu dengannya..
even my mom pown kate muka eqa garang.. hahaha

tp adekku bertiga tu tak plak takut ngan eqa.. dyorg lagi takut ngan angah..
kalau angah suruh, terus jer jalan..
perghh kalau eqa yg suruh, alamat baik buat sendiri ar.. xde makne dyorng nak tolong..
tau ar sume badan lebih besar+lebih tggi dari eqa..
sume nak buli.. hampeh punya adek2..
cett.. angah lagi kecik kowt dari aq.. apsal korg x buli dy.. x adil btol ar!!

eh melalut dah kemane plak nie...
kte sambung main topic..
ade gak orang kate eqa sombong..
maybe sebab eqa tak selalu senyum.. or kalau terserempak kat toilet eqa wat bodo jer..haha
ye ar kalu pegi toilet tak pakai spek, so tak berape nampak orang lain..
karang dy x tegur eqa, eqa plak tetibe menyampuk..
so, amek keputusan eqa mmg x tegur orang kat toilet.. hahaha
and kalau terserempak tepi koridor pown, sowi la kalau eqa tak senyum.. hehe
tapi rasenya eqa dah selalu senyum ar sekarang..
sebab ade someone told me: "senyum tu sedekah, nape asek suke berkerut je muka"

eqa pown x perasan sebenarnya muka berkerut, biasa ar orang penting, pk masalah dunia.. haha
mak pown selalu pesan, "senyum selalu, nanti masalah tak datang"
betul la kowt..
sebab sekarang hidup eqa mcm smooth jer.. xde ar masalah besar sanagat..
kira semua problem boleh handle..
believe in Allah because He know the best for us,
and eqa believe:

Allah didn't promise there is an easy jurney to sucssess but.. He always beside us as we need Him to be....


so, every each difficulties, there is always a relief..InsyaAllah..

thus, kalau ade problem yang memeningkan kepale.. take a deep breath, and smile.. think u can solve it no matter what.. and believe in HIM..

ok, ape aq dah lari topic kepada "smile is da best medicine' nie..

btw, eqa memang kurang cakap dengan orang yang baru kenal.. after sometimes, eqa da boleh start borak sampai pkol 1-2 pagi..
and eqa memang tak reti nak start relationship, maybe that's why orang kate eqa sombong.. huhu
so, korang rajin2 la tegur eqa coz, definitely eqa nie bukan sombong+garang.. i'm friendly ok.. (perasan plak.. haha)

in a nut shell, i'm just myself and this is me.. hehe

p/s: takut gak selalu senyum sebab ade guy cakap dy suke eqa senyum. grrrr...


No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails