Followers

Tuesday, June 21, 2011

SMKA bandar penawar

salam alaik..

sape pernah dengar nama sekolah nie?? mesti 1 dalam 100 je yang tau sekolah ktorang nie.. skolah ktorang memang tak de ar femes-amos kat malaysia nie (even ade gak kejadian hitam yang menyebabkan sekolah nie femes jap)
nape tetiba eqa jadi seorang-pencinta-sekolahnya??.. (padahal pernah nangis2 nak keluar sekolah tu, tapi permintaan tak dilayan oleh kedua orang tuaku..cehh).. and eqa sebenarnya selalu gak ar ngumpat sekolah nie (ish3).. tapi dulu ar time duduk kat sekolah dalam hutan nie.. (siyes skolah nie dekat hutan, depan sekolah ade hutan.. wat kajian geog kat hutan depan sekolah.. jungle tracking pown kat hutan tu.. rindu pula kat periuk2 kera yang tumbuh melata di hutan tersebut.. tapi siyes duduk 5 thun kat situ, name hutan tu pown tak tau..no name jungle kowt.. haha)

ok, sebenarnya tadi eqa having a problem.. biase ar student kan.. ade ke manusia yang tak de problem regarding academic,friends or family tak pown problem ngan orang yang jumpe tepi jalan?? kalau ade i tabik springg.. sebab u oll memang pandai manage life jadi seperfect itu

and maybe sebab duduk kat sekolah nie, eqa dah hadap (dah naik muak) dengan macam2 prob..

ok, meh sini cek kiah cite:
form1 sampai form3.. hidup dengan tenang kat sekolah dengan impian form4 nak pindah sekolah.. jadi budak pakai baju putih+kain biru yang biase2 jer.. memang tak glamour dikalangan senior2 (den raso depa sume tak kenal eden time nie), hidup memang hepi time nie.. kat kelas hepi-balik dorm hepi.. time prep kalau de kerje rumah bwat.. klau takde tdo, tak pown borak2 sampai abes prep.. haha.. that's life^^

form4: wat proposal kat parent nak pindah ditolak mentah2.. dah ar memang sekolah tak bagi pown borang SBP or MRSM kat kami.. so, sebab time nie aq masih lagi buta IT, aq xdr ar nak mohon SBP gne online (kawan2 ramai buat)..
then, entah kenape name aq nek jadi budak pakai baju purple (aq jadi pengawas?? what? aq plek sape nek kan name aq yang sangat pasif nie jadi pengawas) ok, that's start my hectic life.. memang penat jadi lujnah (pengawas) kat sekolah tu..

antara memori yang tak dapat dilupaakan:
  1. jaga bilik study kat ostel, make sure dyorg tak bwat sampah.. (owh, tugas nie telah mengganggu rutin tidur aq.. aq yang sememangnyer ble light off tirus tido, xleh nak tdo), tapi aq jarang gler jagi blik study tu malam2, sampai kne perli ngan senior sebab x jaga blik study even dorm aq sebelah blik study ^^V
  2. tengah kat lab Biology oleh cikgu hijau yang staight and agak skema, tibe2 ade budak masuk "HEM nak jumpe nurul atiqah nor said", masa tu cuak gler.. nak kuar kelas cikgu-benci-student-kluar klas, tak pegi HEM nie nak ape pulak.. macam takde masa lain nak panggil, panggil ar time klas EST ke.. xpe ar gak.. lagi aq suka.. pastu cikgu Bio pown bagi ar gak aku kuar sebab budak tu
  3. jaga budak2 prep malam kat kelas.. nie aq paling ingat sekali, bdak2 lower form bising gler, klas aq jauh dari klas dyorg.. malas nak naik tangga tegur dyorang, sebab malam tu bukan aq on duty, so aq wat bodo jer.. sekali HEM datang kelas aq.. dye tengking aq depan membe2 kelas, dye marah sebab tak pegi tegur kanak2 kat atas tu.. aq sedih gler kowt time nie.. ye ar aku nie just kuli cabuk biro akademik, aq bukan ketua pown.. tapi HEM tu target aq.. sebeb HEM kenal aq.. huh, stress..
  4. terkulat2 tunggu aq.. tp dy siap bgi ceramah jap,dy tak puas ati ar cikg lain culik murid kesayangan dy.. haha.. (btw, xde ar penting sgt HEM panggil mase tu.. aish, wat sakit telinga menadah beblan cikgu bio after aq blik klas..huhu)
  5. tu belom pertandingan asrama cemerlang and kalau ade pelawat nak datang sekolah.. memang kerja skip kelas jer ar.. and plus malam tu tido lambat sebab susun2 fail, report program, check bilik2, and macam2 kerja.. sampai pernah tido kat blik operasi pengawas sebab dah letih nak balik bilik (rutin dulu2 terus punah after jadi pengawas.. nasib bek aq just pengawas cabuk..)
  6. kena wat sijil for the whole student kat skolah... gler!! ramai dlam 700 orang gak ar bwat.. da ar aq nyer geng2 biro sume MC minggu tu.. aq wat ar sengsorang kat blik HEM yang maha-sejuk tu.. dengan ketua dorm tak bagi kerja sama (dyorang tak hantah nama ahli dorm), so aq just amek kat attendence list ker.. tak tau ar budak tu ade lagi tak kat sekolah aq wat gak dye punya sijil, da ar masa tu program tuk wat sijil tu mane ntah hilang,, so, aq kne taip satu2 name dyorang ngan num IC then print.. siyes stress glerr.. nak tekan cop kat sijil tu pown 1 hal, keras gler.. klu tak cop sekolah.. x valid plak sijil tu.. dah wat penar2 pengetua kata dye tak nak sign sebab banyak sangat.. masa nie rase nak marah jer si pengetua.. dulu dye yang suroh wat tetibe tak nak sign plak.. at last sijil tu settle sebab geng2 sume dah balik dari MC, ringan sikit beban
  7. nie paling serius kowt.. mase dah form5.. kire plan nak wat dinner-giler-gempak after exam BAT.. tetibe GPK1 kate tak leh buat, arahan on-the-dot, yang bwat sume org tarik muka and dah takde mood nak exam BAT paper2 petang tu.. memang tahap kesabaran kena sangat tinggi kalau tak memang tak yau ar jadi pe ust tu.. after exam BAT petang tu.. sume memang takde mood, daq2 dekat GPK suroh blik on-the-dot petang tu gak.. sedih gler time nie sebab da plan mcm2 tok malam dinner..so, at the end tinggal bpe je yg stay sampai malam, da ar batch memang sikit.. and nsib baek ade cikgu2 yang TERBAEK support kitorg punya illegal dinner malam tu even kne warning ngan GPK..
  8. eh lupe plak time form2 ktorang punya proposal nak pegi lawatan kne reject last minute, sebab daq2 form3 nak g lawatan gak.. memang sakit hati sebab dah bayar sume n dah settle sume.. tetibe tak jadi.. kecewa gler

mungkin pengalaman yang sedikit nie mematangkan eqa, supaya tak cepat melenting and naik angin sebab problem yang datang..
and mungkin sebab pengalaman yang sikit nie jugak buat eqa sedar, sume perkara ade jalan penyelesaiannyer
sebab pengalaman yang tak seberape nie jugak la yang banyak mengajar eqa ape erti kesusahan, penat lelah buat kerja, rase kecewa bile ape yang diharap tak jadi, and rasa sayang yang menebal dekat kawan2 yang selame nie bersusah-senang dengan kita
pengalam nie jugak wat eqa just have simple minded bile eqa tak suke perkara kecik diperbesarkan, and menanguh2 kerja.. bagi eqa, eqa rela hadap 1 kerja 1malam sengkang mata, dari tangguh2 wat sikit2 sampai 3 minggu pown tak siap..^^

and finally gler rindu kat membe2 skola..
korang TERBAEK (gne nada tok aba boboiboy^^)

5 comments:

  1. smka bndar penawar bukan sekolah sukan tu ke? ke lain2..hee...

    ReplyDelete
  2. lain.. nie sekolah menengah kebangsaan agama bandar penawar (SMKABP)
    sekolah sukan bandar penawar (SSBP) tu jiran kitorang..

    ReplyDelete
  3. yup, sgt rindu zaman skolah..
    rindu kwn2 semua~

    ReplyDelete

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails