Followers

Sunday, July 31, 2011

ramadhan kareemmm

selamat menyambut Ramadhan yang mulia..
hopefully kita semua dapat barakah sempena Ramadhan..
and jadi insan yang lebih baik berkat Ramadhan..

amiin

Friday, July 29, 2011

bola sepak FIFA world cup..




salam alaik..

sape nak tau, aku dah start minat tengok bola...
tapi aku just tengok Malaysia je ar..
sebab aku tak berapa nak paham sangat style2 Liga2 nie..
even Liga Malaysia pown aku tak tengok,
EPL pown aku tak tengok..
serius aku just tengok HARIMAU MALAYA jer.. haha
(bagooos kan aku.. hoho)

masa Malaysia lawan Singapore semalam aku tengok ramai2 ngan group-posting-mate,
kitorg tengok kat CITY MEWAH (tempat makan best kat teluk intan..)
tengok dengan penuh perasaan dan penghayatan..

masa tengok bola tu, sume sebuk dengan:
APEk>SAFEE>AIDIL>KUNA>MUSLIM

and dengan sangat tetibe.. camera close up kat player no.12
perkataan first kat mulut.. "pergh, hensem ar player no 12 nie"
and tanya kawan2 sape c no12 nie??
sume orang tak tau, (dia tak femes-amos ke??)
and awal2 dah niat, balik bilik nak google ar pemain no 12 nie..

korang nak tau sape c dia yang berjaya menarik perhatian aku??
(dah la, sekali je close up betol2 kat muka dia nie, asek2 close up kat c safee sali je.. Jealous)


beliau ialah.. AMAR ROHIDAN.. (clap3^^)


ce tengok gaya dia main.. ade style kann3 (lepasnie nak tukar no feveret no 12 ar.. haha)


tapiiii.... sebenarnya dia dah kawen.. huhuhu...
dia baru kawen mac 2011..
kecewa akku tak minat bola dari dulu.. huhu

comey kan3.. (jelous meh..)

k laaa... sampai disini sahaja.. aku tak de lah kecewa sangat sebenarnya, tapi agak kecewa ar sebab 1st time aku minat footballer tapi dye dah kawen plak.. huhu T.T..

p/s: aku kena kejar hidung aku yang kerja berlari-lari je dari tadi.. (runny nose =.=')


Wednesday, July 20, 2011

kisah si budak posting RuRaL (sabak bernam)

salam alaik

hari pertaama (ahad): happy gler sebab dapat appartment yang sangat awesome, bilik besar, siap ade phone lagi tau, happy sebab dapat pegi giant, makan sedap (sebab da stress makan kat cafe sg buloh tu) internet laju.. memang best ar..

tgk nie ar kolej@appartment kami, da macam UFO mendarat kat teluk intan kan2..

second day (isnin): tido tak nyenyak setiap 1 jam terjaga sebab kena bangun awal untuk pergi sabak bernam, nak lagi tragis, kat dalam satu rumah tu, eqa sorang jer yang kena pergi sabak bernam, yang lain kat teluk intan. pukul 5.30am da mandi then siap2 sebab ketua kata nak gerak pkul 0645. lagi tragis bila jalan dari teluk intan ke sabak bernam agak tak sekata, da macam naik kuda da.. otak pown da macam nak tercabut asek tercampak-campak dalam van. (van memang takde shock anbsorber ke??). perjalanan ambik masa 1jam (pergi balik da 2 jam..huhu). activity ari isnin tu ialah ceramah sepajang hari.. agak mengantuk ar..

third day (selasa): oleh sebab malam tadi ada meeting, bangun pagi ngantuk gler. so kat dalam van tu dah boleh ar tido even melambung-lambung. xtvt hari nie ialah round klinik kesihatan.(barulah aku tau kenapa KK parit ismail kat kg aku tu besar, rupanya macam2 ada kat dalam KK nie, kantoi tak pernah pergi KK). aktiviti agak best tapi sakit kaki berdiri lama2 keliling satu KK sungai besar, Sabak Bernam. petangnya, pergi wat questionnaire+interview patient. balik pown tido gak dalam van, sebab sangat penat.. huh

forth day (today): bangun agak lambat, even malamnya tido awal giler, pukul 2230 eqa dah tido, dah tu belom iron baju, siap2 iron baju tengok toilet sume dah penuh, housemate sume dah bangun. lepas mandi2, siap cepat2 terus turun and masa tu dah pukul 0700. hari nie pergi kat klinik desa, klinin nie kat tengah sawah padi, 1st time tengok bendang dengan padi, sebab before nie pegi kedah dyorg dah tuai padi, so tak nampak padi. tapii tak sempat nak ambil gamba kat tengah sawah padi tu. petang pergi klinik untuk siapkan questionaire, tebalkan muka tanya je ar.. da siap 11 so, tinggal 4, esok ar sambung kalau jumpe orang lain. hari nie sangat letih, sebab bercakap sangat banyak, tak larat den.. balik awal sebab request ngan driver van dah tak larat duduk kat KK tu..

and i'm in my house alone, sebab budak2 teluk intan tak balik lagi..
rasa bahagia sebab 1st time balik lebih awal dari dyorang.. haha

p/s: sekarang nie sume macam dah tak larat nak teruskan perjuangan rural nie, sanagt penat+letih ulang-alik ke sabak bernam tiap2 hari. kalau kumpul jam pergi balik tu, dah boleh sampai johor.. huhu
and hope rancangan nak pergi berkelah tu jadi la...

Tuesday, July 19, 2011

friends and i

salam alaik...




kawan bertahun kita bersama...
bagai semalam baru bersua..
kawan dihadapan oh indahnya..
kita bersama berkelana...

kawan... percaya atau tidak kita semua ada kawan.. betul tak..
kawan nie ada macam macam jenis..
tapi malas nak cite pasal jenis2 kawan..
hari nie just nak cerita..

bila everyday kita bergaul debgan our BFF...
then, one day kite tak 1 group ngan each of those lovely BFF..
and kite akan rase macam lone ranger..
lonely.. helpless.. hopeless...
rasa rindu giler ngan our BFF sebab..
kawan lain tak macam our BFF yang paham in-and-out kita macam mana..
and kita akan just treat others like always yang kita buat ngan BFF kita..
but eventually kita akan relies than those friends tak suka+tak selesa+tak sama dengan cara kita..


moral of story..
"bila masuk kandang kambing mengembek, bila masuk kandang lembu mengembu" hahaha
tak dew ar just nak cakap (or tulis) yang kita kena adapt for every situation and environment..
treat others well.. and they will treat you well.. believe it..

p/s: rindu housemate kat sg buloh (msti dyorg bangge kalau tau.. hehe)

Monday, July 11, 2011

sungai buloh campus~

salam

i'm currently at sg buloh campus..
persuade my clinical year.. (alhamdullillah)
many thing must be set up..
so, hope everybody will patiently wait for picture of my new campus..
which are super-dupper awesome..

p/s: 1st posting->Rural+urBan=Ruban =D

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails