Followers

Tuesday, July 19, 2011

friends and i

salam alaik...




kawan bertahun kita bersama...
bagai semalam baru bersua..
kawan dihadapan oh indahnya..
kita bersama berkelana...

kawan... percaya atau tidak kita semua ada kawan.. betul tak..
kawan nie ada macam macam jenis..
tapi malas nak cite pasal jenis2 kawan..
hari nie just nak cerita..

bila everyday kita bergaul debgan our BFF...
then, one day kite tak 1 group ngan each of those lovely BFF..
and kite akan rase macam lone ranger..
lonely.. helpless.. hopeless...
rasa rindu giler ngan our BFF sebab..
kawan lain tak macam our BFF yang paham in-and-out kita macam mana..
and kita akan just treat others like always yang kita buat ngan BFF kita..
but eventually kita akan relies than those friends tak suka+tak selesa+tak sama dengan cara kita..


moral of story..
"bila masuk kandang kambing mengembek, bila masuk kandang lembu mengembu" hahaha
tak dew ar just nak cakap (or tulis) yang kita kena adapt for every situation and environment..
treat others well.. and they will treat you well.. believe it..

p/s: rindu housemate kat sg buloh (msti dyorg bangge kalau tau.. hehe)

4 comments:

  1. owh banggenyer saye...untuk org2 di teluk intan, kami di sini melaporkan bahawa kami tengah struggle gler nak wat case write up....huhuhu, rindu eqa jgk...huahuahua (gelak naim, hehehe)

    ReplyDelete
  2. hahahaha... rindu sangat kat korang.. kitorg gak tengah struggle nak wat report yg sanagt banyak, dgn keadaan keletihan yg teramat.. huh

    ReplyDelete
  3. mun xjumpa patients lg...huhuhuhu, ader jumpe, tp case inguinal hernia, OMG, camne nak wat PE,huhuhu

    ReplyDelete
  4. mun dear, best ar tu inguinal hernia.. cbe mun gg tye senior2 mcm mne nak wat PE.. specia case, mesti dr suke mun.. hehe

    ReplyDelete

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails