Followers

Wednesday, July 20, 2011

kisah si budak posting RuRaL (sabak bernam)

salam alaik

hari pertaama (ahad): happy gler sebab dapat appartment yang sangat awesome, bilik besar, siap ade phone lagi tau, happy sebab dapat pegi giant, makan sedap (sebab da stress makan kat cafe sg buloh tu) internet laju.. memang best ar..

tgk nie ar kolej@appartment kami, da macam UFO mendarat kat teluk intan kan2..

second day (isnin): tido tak nyenyak setiap 1 jam terjaga sebab kena bangun awal untuk pergi sabak bernam, nak lagi tragis, kat dalam satu rumah tu, eqa sorang jer yang kena pergi sabak bernam, yang lain kat teluk intan. pukul 5.30am da mandi then siap2 sebab ketua kata nak gerak pkul 0645. lagi tragis bila jalan dari teluk intan ke sabak bernam agak tak sekata, da macam naik kuda da.. otak pown da macam nak tercabut asek tercampak-campak dalam van. (van memang takde shock anbsorber ke??). perjalanan ambik masa 1jam (pergi balik da 2 jam..huhu). activity ari isnin tu ialah ceramah sepajang hari.. agak mengantuk ar..

third day (selasa): oleh sebab malam tadi ada meeting, bangun pagi ngantuk gler. so kat dalam van tu dah boleh ar tido even melambung-lambung. xtvt hari nie ialah round klinik kesihatan.(barulah aku tau kenapa KK parit ismail kat kg aku tu besar, rupanya macam2 ada kat dalam KK nie, kantoi tak pernah pergi KK). aktiviti agak best tapi sakit kaki berdiri lama2 keliling satu KK sungai besar, Sabak Bernam. petangnya, pergi wat questionnaire+interview patient. balik pown tido gak dalam van, sebab sangat penat.. huh

forth day (today): bangun agak lambat, even malamnya tido awal giler, pukul 2230 eqa dah tido, dah tu belom iron baju, siap2 iron baju tengok toilet sume dah penuh, housemate sume dah bangun. lepas mandi2, siap cepat2 terus turun and masa tu dah pukul 0700. hari nie pergi kat klinik desa, klinin nie kat tengah sawah padi, 1st time tengok bendang dengan padi, sebab before nie pegi kedah dyorg dah tuai padi, so tak nampak padi. tapii tak sempat nak ambil gamba kat tengah sawah padi tu. petang pergi klinik untuk siapkan questionaire, tebalkan muka tanya je ar.. da siap 11 so, tinggal 4, esok ar sambung kalau jumpe orang lain. hari nie sangat letih, sebab bercakap sangat banyak, tak larat den.. balik awal sebab request ngan driver van dah tak larat duduk kat KK tu..

and i'm in my house alone, sebab budak2 teluk intan tak balik lagi..
rasa bahagia sebab 1st time balik lebih awal dari dyorang.. haha

p/s: sekarang nie sume macam dah tak larat nak teruskan perjuangan rural nie, sanagt penat+letih ulang-alik ke sabak bernam tiap2 hari. kalau kumpul jam pergi balik tu, dah boleh sampai johor.. huhu
and hope rancangan nak pergi berkelah tu jadi la...

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails