Followers

Thursday, October 20, 2011

politician say..

salam alaik.....

dengan ini saya menishtiharkan.. saya bukanlah pihak kerajaan ataupon pembangkang.. hahaha
tak kesah la kalau orang kata saya tak de pendirian..

cumaaa.. sebenarnya nak cakap kat sini...

kalau tak puas hati ngan PM.. tak payah la ngumpat kat belakang, dok post kat FB.. pergi ketuk pintu PM cakap kat dia terus kan senang (boleh ke?? hehe), tak pown post kat wall dia.. kalau post kat wall sendiri mana dia baca.. saya tak kata apa yang PM buat semua betul or semua salah.. and saya pown sebenarnya tak berapa tau sangat political issues nie.. sebab rasanya politik sekarang makin kotor.... niat masuk politik dah tersasar jauh.. nak percaya surat khabar, TV tu pown rasanya susah, sebab kita tak tau cerita sebenar, cuma dengar or baca dari pihak ke-tiga..

just, kita sebagai MUSLIM tak payah kowt nak maki hamun pemimpin!!! umur setahun jagung nak kata itu-ini pasal kepimpinan kerajaan.. BELAJAR BETUL2 la kawan2, then amek science politic, dah besar jadi orang politic, kita tengok macam mna awak pimpin negara yang multiracial dengan berjuta orang nie.. negara kita pown ada hak bersuara, pergi la tempat2 yang sesuai untuk luahkan pendapat.. tapi yang penting TAK PAYAH LA MAKI HAMUN, CACI NISTA, KELUAR PERKATAAN KESAT.. KITA KAN ORANG MELAYU ISLAM>>MANA MANNER KORANG!!!

CAKAP DENGAN MENGGUNAKAN PERKATAAN BAIK2 DAN BERHEMAH, KELUARKAN PENDAPAT YANG BERNAS>> INSYAALLAH ORANG LAIN AKAN DENGAR..

susah jadi pemimpin nie,. even jadi ketua untuk kumpulan kecil.. tak semua yang seorang ketua buat diterima oleh semua pengikutnya..

p/s: tak suka dengar orang maki2 orang lain.. huhu

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails