Followers

Wednesday, December 21, 2011

sukan antara fakulti~

ok, aku bukan budak fakulti suukan dan rekreasi.. sangat la tak sesuai nak jadi budak sukan.. turun petang2 pown malas.. hehe .
sebenarnya nak tunjuk kat korang something..



FSR juara keseluruhan SAF UiTM 2011


cerita penuh dkt http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=1220&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_05.htm

tengok spe kate budak medik skema.. ktorang kaki psiko tau.. hahaha
(rindu nak turun jerit2 bila SAF.. dah kat sungai buloh nie, xde pown nak turun Shah Alam.. huhu)


p/s: aku tak tau knape ngan blog aku nie, apsal nak wat new post jadi cam plek?

Monday, December 19, 2011

saya bukan budak mrsm

salam..

Dr S: sekolah mana dlu? (dy tanya semua ahli group, dlu sekolah mne)
A : mrsm balik pulau
B : mrsm pontian

kelas tamat~

B : eh, ada gak rupanya budak mrsm kat group nie, ingat sy sorang jer... boleh la jadi geng.. bla3

(so, sape tak sekolah mrsm xboleh jadi geng la???hurmmm)

conclusion: maybe dy tak maksud macam tu.. tp tu la 1st thought yang aku ade ble B ckp mcam tu kat 1 group. Salah ke tak masuk mrsm? salah ke kalau aku sekolah agama dulu?. she keep mention everyone ignore her, but i think she must muhasabah diri.. maybe dia ade cakap sesuatu yang menjengkelkan..

p/s: aku tak amek port pown... hehe

Saturday, December 17, 2011

when something gone, then we just relieve their presence..

salam alaik..

betol ke tajuk aku tulis tu... (aku bukan teror sgt english nie.. )..

sebenarnya nak cerita, bila 'sesuatu' benda/manusia/ape2 je la, dah tak de kat kita, baru kita rase kehilangan, atau pown baru kita rase their presence.. haha.. korang rase tak?

contoh hari nie.. bila tak ada air, baru rasa.. selama nie air sentiasa mengalir, xpernah terfikir pown kat kolej nie akan ada masalah air secara tiba2.. tak pernah pown rasa, bangun2 pagi cakap Alhamdulillah aku dapat basuh muka, gosok gigi, pergi toilet, mandi dengan bahagia..
then, bila dah tak ada air, baru terkejut.. 'aish, apsal xde air', 'apesal tak bagi notice air takde', 'takbest nyer tak ade air, nak pergi toilet, nak cuci muka, gosok gigi pown tak boleh'..

mungkin aku jer kowt yang berperangai macam nie..
jarang nak bersyukur dengan apa yang hari2 memang ada..
jarang nak expect, the unexpected moment..
selalu rasa, panas sampai ke petang, padahal tengah hari je dah hujan.. (ok, semalam aku jemur baju kat bawah x expect pown nak hujan, sebab macAm panas jer.. sekali tengah hari tu hujan.. padan muka basah baju.. hehe)

aku kena berubah..
kena selalu bersyukur..
kena selalu redha..
kena selalu tenang.. jangan kalut..

p/s : tak pernah rase sangat fresh lepas mandi macam sekarang.. nie lah hikmah xde air, dapat rasa sangat fresh after mandi.. haha

Wednesday, December 7, 2011

i'm survive

salam alaik..

Alhamdulillah.. syukur pada Allah
sudah lepas rasa risau untuk
rural and urban health and obstetric and gynecology

thanx everyone for your support.. hahaha

another 3 will go..
pediatric, surgery, and medicine
will do my best..

InsyAllah

p/s: kena blaja betol2

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails