Followers

Saturday, December 17, 2011

when something gone, then we just relieve their presence..

salam alaik..

betol ke tajuk aku tulis tu... (aku bukan teror sgt english nie.. )..

sebenarnya nak cerita, bila 'sesuatu' benda/manusia/ape2 je la, dah tak de kat kita, baru kita rase kehilangan, atau pown baru kita rase their presence.. haha.. korang rase tak?

contoh hari nie.. bila tak ada air, baru rasa.. selama nie air sentiasa mengalir, xpernah terfikir pown kat kolej nie akan ada masalah air secara tiba2.. tak pernah pown rasa, bangun2 pagi cakap Alhamdulillah aku dapat basuh muka, gosok gigi, pergi toilet, mandi dengan bahagia..
then, bila dah tak ada air, baru terkejut.. 'aish, apsal xde air', 'apesal tak bagi notice air takde', 'takbest nyer tak ade air, nak pergi toilet, nak cuci muka, gosok gigi pown tak boleh'..

mungkin aku jer kowt yang berperangai macam nie..
jarang nak bersyukur dengan apa yang hari2 memang ada..
jarang nak expect, the unexpected moment..
selalu rasa, panas sampai ke petang, padahal tengah hari je dah hujan.. (ok, semalam aku jemur baju kat bawah x expect pown nak hujan, sebab macAm panas jer.. sekali tengah hari tu hujan.. padan muka basah baju.. hehe)

aku kena berubah..
kena selalu bersyukur..
kena selalu redha..
kena selalu tenang.. jangan kalut..

p/s : tak pernah rase sangat fresh lepas mandi macam sekarang.. nie lah hikmah xde air, dapat rasa sangat fresh after mandi.. haha

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails