Followers

Thursday, January 5, 2012

3 budak form two..

as-salam..

hari nie sabtu.. hari nie outing perempuan..dah lame plan nak pegi rumah nieza.. tp uoting cuma boleh sampai pukul 4.30pm jer.. apekah??

nieza: weh, belakang rumah kiter ade laut...
aku+kimah: giler ar.. laut betol ke?? (muka berseri2 nak tengok laut)

tu lah sebab nak gie rumah nieza ari tu..
kat kelas diorang semua sibuk nak cipta alasan or ayat pembela diri sebab malam nie ade dengar kate senior nak raging daq form 2.. biaselah kami batch nakal.. hehe

pergi bas stop depan sekolah.. orang lain ke bandar, kami ke kampung.. kami bertiga sahaja yang nak ke selatan, ke teluk ramunia..
bas maju sangat lama... sejam or dua jam sekali baru nak datang.. so, kami duduk di pondok pak guard sambil berborak..
suddenly.. bas lalu.. huhu, bas kat seberang jalan sana, so, x sempat nak kejar.. kecewa giler..

so, kitorg meneruskan langkah.. dah alang2 ambil sign untuk outing (beratur panjang woo), kitorang outing kat bandar penawr jer laa.. dah biasa jalan kaki ke bandar BP tu.. (klu naik bas ari jumaat nak balik kg, ktorg jln.. kdg2 sampai bas stand jalan, x perasan pown betapa jauhnyer).
tetibe, 1 pakcik nek kembara.. "nak pegi mana? nak tumpang ke??".. tak tau kenapa, kitorang tumpang pakcik tu.. maybe sebab frust dan dah penat berjalan..

sampai kat bp, ade jumpe taksi.. taksi: " nak kemana dik? jom naik teksi", so kitorg pown naik teksi konon2 nak terus sampai rumah niza, sekali pakcik tu stopkan kat kg nelayan kowt.. ktorg bayar, then turun, niza kata rumah dy jauh la gak dari kg tu.. "owh kena menapak la macam nie.. huhu".

lagi 1 kereta berhenti nasib bek pakcik tu kenal niza : " niza nak balik rumah ke? meh la tumpang jauh lagi tu". kitorg tumpang pakcik tu.. dalam kereta, pakcik tu kate teksi tu agak kejam, tinggal kan ktorg tepi jalan macam tu jer..

sampai rumah nieza: "fuhhh, akhirnya sampai gak" before masuk rumah, banyak pokok pelam apple, ktorg dah excited (or aku jer yg excited)..belakang rumah ade laut.. wow!x sia2 aku tumpang mcm2 org ari nie.. haha.. masa tu dah mcm tgh hari.. badan dah penat, makan pastu ktorg tengok movie.. tak igt dah movie ape.. tp budak hostel kan, dah lme x jumpe tv..
dah pukul 4 : "macam mane nie, dah pukul 4, outing sampai 4.30pm jer? nak balik nek pe?". tp ktorg rilex jer.. malas nak pk.. lepas asar siap2 baru pk mcm mana nak balik.. mood:redha.

keluar rumah jalan gie busstop jumpe pakcik dewan makan.. dy knal ktorg sebab ktorg pki baju outing.. tumpang dy balik sekolah.. OTW, balik sekolah, dy siggah tepi jalan beli ABC, kitorg time tu "hope pakcik nie beli ABC tok kitorg", and betol dy beli extra 3.. untung balik saing pakcik nie.. hehe

sampai sekolah pukul 5.30pm, nasib bek pak guard tu baik, dy tulis pkul 4.30 kat kad.. so, ktorg lepas la.. lagi pown dy ade time ktorg terlepas bas.. pakcik tu bising gak sebab kitorang main tumpang orang tak kenal jer.. (even, pakcik DM tu pown ktorg x bpe kenal.. hehe)

malam kena marah ngan senior.. tp bila di pikir sekarang, program tu agak bagoz.. sekurang-kurang nya ade gak someone yang care, yang bantu ingat-menginati.. yang bantu kita muhasabah diri.. tp time dulu rebel kuat, so masuk telinga kiri keluar kanan.. habis sekolah, baru aku tau, bonding time sekolah sangat kuat.. senior selalu pk, psal junior.. hope dyorang tak terbabas.. sekarang kau pandai-pandai sendiri laa.. nak muhasabah diri, nak ingat mati, nak buat ape pown, xde orang nak care.. hehe

aku tak sangke, dulu aku sangat berani.. aku bukan ade black belt pown.. suka hati tumpang orang x kenal.. sekang, sure2 aku tak kan tumpang.. takut2.. dlu macam tak pk pown.. hahaha

aku rindu saat2 nie.. rindu nak bangun pagi yang sejuk dan terpaksa, tp still bangun, rindu nak solat subuh jemaah kat surau, rindu nak sarapan kat DM, rindu nak beratur gelap2 kat dataran tu.. rindu nak gosip pagi2 kat kelas before assembly, rindu nak nak nangis kat surau sebab homesick.. rindu semua bende kat sane.. rindu kawan2 yang care, yg gler, yang same2 kena rotan sebab tak dapat perform, rindu3.. rindu nak pusing2 sekolah, rindu nak jerit petang2 pinjam tudung, rindu nak buat addmath and tiru bahasa arab org lain.. rindu semua.. huhuhu

yamg lepas tu tinggal sejarah.. aku tak sangka, banyak sangat momen2 yang tak boleh nak lupa bila kat sekolah tu.. aku bersyukur sangat aku sekolah kat situ.. sebab nanti aku boleh cerita kat anak2 aku.. hahaha

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails