Followers

Saturday, January 28, 2012

adik kecik

salam alaikk...
oleh sebab aku dah bosan giler kat bilik sorang2.. so aku buat la lagi satu entry baru.. heee~

nie pown kisah masa kat rumah cuti CNY
kalau korang nak tau mak usu juga merupakan jiran sebelah rumah aku tengah pregnant, and tengah tunggu hari bak kata orang tua2 (meaning dah term laa, tunggu hari jer nak bersalin) and umur mak usu aku tahun nie 41, kire dah lame la mak usu tak pregnant, sampai mak usu kate, dia dah lupa macam mane nak bersalin ye la dah 17 tahun tak bersalin (hope mak usu bersalin normal and dapat anak comel and sihat.. aminn)

satu petang tengah baring2 depan TV

mak : atih, cube atih pegi kedai beli rojak ke, pisang goreng ke..
atih : alaa, suruh la adik tu
mak : kesian la kat adik, asek suruh adik jer. atih pergi la pulak..
atih : sape suruh jadi adik, adik la kena pergi (ok, ini budak memang degil..)
mak : cube tengok iwan (anak ak usu aku yang sebaya si atih, 17 tahun), mak usu suruh, terus pergi, atih mak suruh dia passing kat adik pulak
atih : dah dia adik, sebab tu dia pergi.. hehehe
mak : ade pulak macam tu..
atih : mak, mak usu bila nak bersalin? dah nak meletup da atih tengok perut mak usu
mak : tak lama lagi bersalin la tu, tengah tunggu hari, kenape?
atih : nanti dah ade adik kecik nak belikan basikal la
mak : wah untung la adik kecik, belom lahir dah abang dia nak belikan basikal
atih : senang nak suruh pergi kedai nanti
mak : Ya Allah, ade ke belom2 dah nak buli adik dia.. tak patut betol la atih nie.. kalau dik kecik perempuan macam mane??
atih : hurmmmm
aku : hahahaha, kalau adik kecik perempuan terus ko tak tau nak buat pe kan tih.. tu la tak pernah ade adik kecik perempuan (FYI, sepupu aku banyak lelaki yang kecik2 tu)


tengok, adik aku memang tak patut betul la, belom budak tu lahir, ade je idea jahat dia tu.. btw, dia tak pernah nampak org pregnan fullterm depan mata, tu yang dia kata mak usu punya perut macam nak meletup (haihh), dia selalu tengok makcik2 dah lepas bersalin jer.. haha
tak sabar nak dapat adik kecik baru..hehe.. hope dapat girl.. boleh jadi geng, kalau tak aku ngan angah jer la kat umah nenek tu.. boringgg.. (aku de sorang lagi ciusin girl, tp dy agak sombunk.. hiii)..

p/s : aku kena ubah layout and header blog nie.. sesungguh nya aku dah berumur 21 tahun, and tak sesuai dengan layout seperti ini.. heee~

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails