Followers

Thursday, January 19, 2012

Pediatric posting..To be continued~


Alhamdulillah dah ahabes end –of-posting exam paeds.. last OSCE.. sekarang tinggal tadengan wakal je la kat DIA.. moga apa yang diusahakan dapat ganjarannya.. amiinn..

Thanx gak pada DR syed jefrizal (SJ) sebab sangat cool (cair time dy jd examiner long-case), “dr. anda telah membuatkan saya tidak terlalu nervous time exam.. xde la time ONG dulu.. memang sangat nervous sampai tak tau la jawab soalan ape mase tu (ok, lupakan kisah sedih masa tu). Thanx to Ayie (khuzairi) adik yang sangat cooperative time exam tu.. memang tak pernah dapat patient yang baik macam tu sekali.. comel sangat dia.. semoga dia cepat sembuh.. semoga Ayie sentiasa ceria macam semalam.. thanx juga pada ayah Ayie yang sang
at banyak membantu.. (awal2 cuak giler kena clerk seorang ayah, takut dy tak tahu banyak pasal anak dy.. tp aku salah.. hehe).. saya dah buat yang sehabis baik, moga dr bagi markah yang bagus2 untuk saya.. amiinn

Serius posting nie, sangat seronok.. best hari2 pegi main dengan budak2 comel tu.. mereka sangat comel dan innocent ok. Mereka sangat jujur.. hehe
Kat sini, kak eqa nak ucap terima kasih kepada adik2 dan parents mereka sebab bagi co-operate yang tak terhingga kepada student yang macam saya nie.. heee~

Thanx to:

  1. Mat nor(3tahun)- adek nie patient first aku, AGE+URTI symptoms with underlying thalasemia minor.. dy sangat comel, muka bulat, kepala agak botak (baru lepas gunting rambut) mata bulat, bulu mata lentik, kening lebat hitam.. ohhh dy sangat comel.. mase awal2 dy masuk spital, dy macam irritable ye la da diarrhea+vomiting, LOA semua kan.. 2nd admission dy sangat co-orperate.. dy boleh amek pentouch suluh mulut dy sendiri.. dy boleh ajak bual2 pasal lipas ngan kite..owh22 dy comel sangat laa.. xterkata
  2. Puteri strawberry tongue(6tahun)… masuk hospital tapi sangat aktif.. pegi jumpe diadengan 3 kawan lain.. dy boleh kata: “3 akak tu cantik, akak nie (aku) tak cantik”.. “ akak tu tak pakat spek, akan nie pakai spek, tak cantek”.. cehh hampeh jer budak nie.. ad eke patut.. tp baik je la ngan dy, dy siap panggil kawan2 aku “akak pendek”,”akak muka kecik”,”akak cantek”.. hahaha.. comel jer… semoga pharyngitis dy heal sebaik-baiknyer tok elak other complication..
  3. Angah and syifa’: sebab korang la aka belajar nephritic syndrome.. korang sangat baik.. bagi co-operate, akak buat ape2 kat korang, korang pasrah jer.. hehehe
  4. izz yang ade UTI.. nie pown sangat comel okeyyhh.. mak dia audiologist, masuk year4 maybe jumpe mak dy nie.. haha
  5. batrisya (mak dia kate-beteribasah) and si abang yang suka main counter strike sorang2 tanpa pihak lawan.. thanx bagi akak belajar pasal congenital heart disease and thalasemia.. moga korang sentiasa sihat.. InsyAllah.. to their parent, mereka sangat tabah, kedua2 anak ade masalah, tp mereka still tersenyum..i'm proud of u la mak batrisya and abang..
  6. dhia- suka buat 'auummm' (budjet dy harimau) tak padan ade recession lagi kat chest tu.. budak2, mak cakap lembut jer, anak dia garang betol...
  7. Izz fahim: masuk sebab overdosed terbutalin.. sian kat dia jadi lalok.. dy tak takut dengan orang.. best gler..
  8. harith- sebab bagi rase lymphadinopathy.. dapat la nak appreciate lymph node enlargement
  9. adam- budak rambut perang, senyuman dia boleh buat orang cair, haha.. mak dia yang sangat peramah.. hee~
  10. and to other cute-miut kiddo, thanx bagi akak korang nie dengar lung korang, thanx parent korang yang sangat baik, tak menghalau medical students macam kami nie.
thanx to lecture and doctor2 kat ward paeds yang sangat baik.. dyorang rajin mengajar.. owh will be missing u dr wong.. hehe

finally it finish,to be continued year5 nanti ade lagi posting paediatrics and adolescence

p/s: aku dah makin suka budak2 la sekarang nie.. rindu ngan fahim and fahmi.. dyorang dah besar dahhh.. owhhh mereka berdua sangat comel ok. huu

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails