Followers

Saturday, January 28, 2012

ragam balik kampung

antaranya~

ayah: uda, si nadia tu cuti sebulan.. apesal uda cuti seminggu je?
uda : uda lain, nadia lain.. (sesungguhnya tiap kali cuti sem university ayah akan tanya soalan yang sama.. dah tak tau nak jawab ape)

(sms)
uda: abang balik tak cuti raye cina
abg: tak ade cuti la de, tak balik kowt
uda: meh la balik, kumpul ramai2 kat umah.. hehe
(sabtu,pkul11pm, abang sampai rumah.. ahad pukul 1.30pm dia dah balik pasir gudang.. hehe)

angah: weh ko nak gie beli buku tak? nak guna voucher buku tak? jom pergi bp tak pown kluang mall
uda : ok gak tu, aku nak belikan si paiz (adik) kamus arab.. dia dah bising dari tahun lepas
angah: ok, nanti aku ajak abang zaki (bf dy)
uda : alaaa apesal kena ajak dia pulak??
angah: sebab aku tak yakin nak bawak kete jauh2, pastu aku tak yakin ko dapat membantu aku bile jadi ape2..
uda: (speechless, oh sentap)
(tapi aku tak beli ape2 pown kat popular sebab ramai sangat orang beratur nak bayar and kamus tu tak ade pown)

andak: weh, ko tak nak beli henpon baru ke?
uda: nak.. ko nak belanje ke??
andak: tak de la, kalau ko beli tepon baru, aku boleh amek tepon ko
uda : hampeh punye adik.. grrr

(semalam mak buat nasi ayam, bagi kat nenek2 nak sedara dekat2 umah)
atih : weh hari nie hari ape?
uda : hari jumaat la, da ko pergi solat jumaat kan tadi?
atih : hari nie berape hari bulan?
uda : 27 kowt
petang sket~
atih : hari nie hari ape de?
uda : ko nie dah kenape?, hari jumaat la..
maghrib~
atih : uda hari nie hari ape?
uda : (aku dah ilang sabar gak ngan budak nie) ari jumaat la. yang ko dari tadi tanya hari ape apesal?
atih : hari nie ade birthday sape2 ke?
uda : tak de?? (aku makin confius)
atih : dah tu apesal mak masak sedap2?? (hari2 mak masak sedap, tp extra special la hari tu)
uda : laaa, dari tadi ko pl bende tu ke?? nak tau tanya mak sendiri la, ehh budak nie, syukur jer la mak dah masak sedap.. apedaaaa

adik : uda, nanti buatkan aku fesbuk
uda : tak payah laa, nak buat pe buat fesbuk?
adik: semua orang ade.. aku jer takde
atih : ko budak kecik tak payah nak fesbuk sangat laa ( adik dah form4 ok.. haha)

pagi tadi before balik
uda: mak buat la lempeng, boleh cicah kari
mak : sekarang ke? ye la mak buatkan
mak : nie memang kena buat nie, kalau mak tak buat, sebulan la mak tak makan lempeng dok teringat kat ko jer..
aku : (laaa lempeng jer pown.. hee)

ok, nanti aku bagi kisah lain pulak

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails