Followers

Wednesday, February 22, 2012

ini serius..

Ya Allah berikan aku kekuatan untuk menempuh hari-hari yang mendatang
semoga aku kuat dan tabah untuk menharungi segala cabaran dan ujianMu
semoga aku masih kuat untuk meneruskan sisa2 perjalanan hidupku ini..
aminn

(aku kena kuat!!)

Sunday, February 19, 2012

weekend~


whoaaaaa.... weekend dah abes..
esok ade kelas..
aku dah bazirkan waktu weekend aku nie..
tak ade buat pe pown kowt..
ish3..
minggu lepas weekend: tak melekat pown kat bilik... keluar sabtu n ahad
minggu nie: duduk kat bilik, tido jer kerja aku.. huhu

p/s: Ya Allah jauhkan lah segala penyakit daripadaku..

Wednesday, February 15, 2012

sabar itu indah

salam semua...
tolong la jangan bagi aku marah..
aku bukan jenis yang senang2-sukahati nak mengamuk
tapi kalau ko buat bende yang diserve untuk aku marah..
aku memang marah la kan..
bila aku dah marah tu, please say sorry..
aku pown bukan nyer susah nak cool-down..
bila ko dah cakap soryy, aku pown da boleh sattle down..
tapi nie, ko buat muka tak bersalah tu..
owh, tolong laaa..
bukan nak kena beli pown untuk say sorry..
ko dah buat aku look-down kat ko tau..
aku nie dah la susah nak lupa bila orang dah buat keji kat aku..
please have responsibility la bro, please have right manner la..
aku kena naikkan tresh-hold patience level..

p/s: sakit hati, sakit dada.. (kaum tu memang berperangai macam nie ke?)

Thursday, February 9, 2012

dulu vs sekarang


setelah diteliti..
aku rasa post zaman2 muda aku lebih berinfo daripada sekarang
sekarang....
entah laa..
aku akan kembali kepada info2 yang lebih menarik di masa hadapan..
hehe :)

blog nie


owh tidak ku sangka ada orang baca blog nie.. haha
ye la aku tengok tak ade orang comment pown..
rupanya ada juga silent reader.. hahaha
(kecoh lebih..)

tapi..
malu la macam nie >.<

arghh.. maca mana nak berhadapan dengan dunia... (ok, over!)

tq for reading~ have a nice day

Wednesday, February 8, 2012

pertolongan


aku rasa aku perlukan pertolongan..
tapi aku tak tahu dari siapa..
aku tahu nanti orang akan kata:
mintak kat Allah, insyAllah Allah akan tolong

tapi,
aku sendiri tak pasti pertolongan yang bagaimana yang aku inginkan
aku seperti mahu seorang yang dapat bantu aku capai pertolongan dari Dia
tapi aku tidak tahu siapa
aku tak tahu (atau lebih tepat malu) nak minta bantuan rakan2

perasaan sekarang memang sukar digambarkan dengan kata-kata
(harap korang paham apa aku cuba nak sampaikan.. :)

Monday, February 6, 2012

rezeki

rezeki tu cuma Allah yang boleh bagi kan2..

p/s: aku jelous tengok kawan2 ada trip ke oversea (korea, uk)..huhu

Saturday, February 4, 2012

ajal maut ketentuan Ilahi

salam alaik.

aku baru dapat berita one of our senior time sekolah dulu meninggal dunia (InnalillahwainnailaihiRojiun).. moga Allahyarhamah Anis Hj Sukarti di tempatkan dengan orang-orang beriman..aminn

then, aku berfikir.. ajal maut nie kita tak boleh duga kan.. kat mana-mana, bila-bila, kalau dah di tentukan di Luh Mahfuz kita meninggal hari tu, kita akan pergi.
kematian tu tak mengira usia muda atau tua, tak mengira punca; even someone yang ade penyakit chronic pown boleh hidup lama dengan izin Allah..

and aku pikir.. kalau kita meninggal, gambar-gambar kita kat fb, kat blog.. macam mana??..

p/s: aku nak delete lah semua gambar-gambar tu.. huhuhu

Wednesday, February 1, 2012

surgery posting

salam alaik..

new posting just started..
and i can't adapt to new environment yet..
and even don't have courage to study..
i keep lingering around google chrome..
and nothing was really done for this 3 days of posting

except i clerk 6 patient in a row today..
(gler hebat.. hahaha)

p/s: need to read about hernia.. tapi tak larat nak hadap Browse with all those picture.. tak lalu eden.. huhu..

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails