Followers

Monday, March 26, 2012

smoking: pack years

aku: aku nak kire ko pye pack years laa..
dy: haa??
aku: da bpe lame?
dy: 2 tahun
aku: brape batang? 20?
dy: eh xde la banyak sangat
aku: 10? 5?
dy: 5 kowt
aku: ko nyer pack years 0.5
dy: owh jauh lagi
aku: hampeh tol, aku perli pown tak paham2 ke?? haihhh"

Number of pack years = (number of cigarettes smoked per day × number of years smoked)/20 (1 pack has 20 cigarettes).

pack years more than 20 have higher risk developing lung cancer :(

so, what's yours??

Thursday, March 22, 2012

entry post-long case


i keep telling my self:


tak pe.. Allah ade..
someone: you had done great dear.. don't worry Allah is there always beside u.
mak : tak pe dapat case yang pelik2.. semua tu pengalaman.. nak jadi doctor kena banyak pengalaman.. kena banyak practice.. :D

p/s: petang nie osce pula... doakan k.

Friday, March 16, 2012

next week exam..


assalamualaikum wbt.

i think, i'm playing too much in current posting..
i think i did not really prepared for the exam..

Ya Allah, permudahkanlah perjalanan HambaMu ini.. amiinn

Wednesday, March 14, 2012

time kecik besar, dah besar kecik


salam alaik

i have a long conversation with one pakcik until we enter the topic about newborn baby weight:



me: Pak cik agak-agak dulu saya lahir berapa kilo?
pak cik: 1 kilo lebih kowt..
me: hahahaha (gelak besar), pakcik, saya lahir 3.5kg.. berat kan
pakcik: eh apesal mase kecik besar, dah besar kecik??
me: ntah, tak cukup makan kowt.. haha

so, jgn ingat badan kecik (padahal xde la kecik mne.. hee~) mase lahir kecik.. time lahir saya sangat debap dan berabut tercacak.. haha
p/s: owh pakcik anda sangat jujur. huhu

Friday, March 9, 2012

trying to forget


i'm trying to forget something silly that I had done..
kan best kalau boleh buat selective amnesia..
rase nak hantuk kepala jerrr!!!

p/s: now, it's not about i want them to forget bout it, but me myself could'nt do it... arggghh, this feeling is sooo annoying.. :(


Wednesday, March 7, 2012

happy holiday :D





assalamualaikum to all readers..

last weekend kitorg pergi PD beramai-ramai..
memang syok habis laa..
even, cuma pergi 2 hari 1 mlm, mcm dah pergi seminggu.. sangat puas hati..
takk sangka boleh pergi dengan kawan2 macam nie..

kami 1 posting dengan beberapa kawan lain bertolak dari sungai Buloh hari sabtu..
dulu (time 1st and @nd year) tak pernah pown nak berborak ngan dyorg nie.. and aku rase mesti dyorg ade yang tak kenal aku sape.. ye la aku bukan si famous-amos..
tak sangka masuk 3rd year, 1 group posting, susah-senang sama2.. jadikan kami lebih akrab..
seriously, dulu mana pernah bercakap banyak ngan nadia, ana, yana, yani, pija, km, arsya, sarah, girls yang lain.. and all the guys laa..
tapi bila masuk 1 group nie, mmg happening..
korang memang the best laa...

7th MBBS UiTM group5

p/s: hope kisah yang amat memalukan tu dapat dilupakan oleh aku dan mereka.. arghhh, malu sangat tak tau nak letak muka kat mne.. heee~~

Thursday, March 1, 2012

palpitation


salam alaik..

i've got this palpitation since after Maghrib
don't know the causes
because it is sudden, no chest pain
or am i just nervous
but what the reason
this heart keep beating faster and louder than before
i can hear my heart pumping
owh, its scary..
nie macam time kena present seminar kat LHD Shah Alam.

owhhh.. what exactly happen to me??

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails