Followers

Thursday, May 24, 2012

Alhamdulillah...

Assalamualaikum..

it really a big relieve when my friend post on fb "surgery semua lulus"
only He knows my feeling..

surgery is the most scariest causing palpitation to know the result..
i'm doing very bad, i;m crying for about a weeks for being scolded like that.. (i'll cry even to think about it now)
it was very though for me.. i can't handle being not-know, being provoke, being in a shame because he scold me in front of patient relative.. i just can't..
when i know there was 1 female student fail in  surgery longcase, i have a big believe that, it was me..
i feel that i'm the one who doing really BAD
plus when it come to written exam.. it like:
"Ya Allah aku tak belajar ape-ape ke? aku tak pernah dengar pown penyakit nie"
risau sangat-sangat...
and when Asiah post everyone pass.. huh, legaaaaa.. then, i can only hope to get C..
somehow, i got B.. hahaha... (B pown dah hepi gler, tak tau la bila dapat A macam mana kan...hehe)

and medicine and pediatric, i think i have done my best..

Alhamdulillah, i'm able to proceed to 4th year... (tak sangka dah tua.. hehe)

now, need to finish up this elective which give me headache everyday.. haha..

p/s: congrate everyone, double congrate to those who get A, nad A+, owh saya sangat jelous dengan kamu2 yang dapat A... huhu

Wednesday, May 23, 2012

Palpitation

palpitation=berdebar2, jantung rase laju macam nak tercabut..

hari nie maybe result keluar.. cuak2..
sejuk tangan bila pikir..
hari nie nak pergi sekolah buat questionnaire.tu pown cuak..
atas sebab2 tertentu.. huhu

tetiba rindu time...

.  hope everything gonna be fine..

Ya Allah moga nurul atiqah dan kawannya lulus dengan cemerlang.. amiinn

p/s: tangan ketar wehhh...

Tuesday, May 22, 2012

i'm alone


pls let this thing going smoothly.. pls i'm begging all of u.. huhu

Thursday, May 17, 2012

the happiest moment

is when u finally end up your 3rd year with smile.. :)

(owh, sekarang tinggal redha and tawakal jer la, tunggu ape yang Allah nak bagi.. harap2 saya ke Selayang :) )

tak de la happy sebab boleh jawab dengan confidentnya..
tapi happy sebab, at least dapat tukar patient

masa long-case tadi semua duduk kat seminar room kat pejabat pakar,

almost everyone know their patient, even they know the diagnosis and findings of the patient.
aku group last untuk pergi clerk patient, so semua patient dah abes, 
aku kena repeat patient sama ngan budak lain..
(curios gler nak tahu, sebab semua confius macam mana dr nak bagi patient)
so, at last patient aku:
 diagnosis: meningioma 
 findings: ptosis, papillary enlargement.. ECT.(? owh maksud nyer byak lagi la findings dy.. ohhoo)
and aku ade la tersebut : kenapa la aku asek dapat case pelik2?(serius , aku ingat aku monolog jer)
kawan: tak pe la aiko, u can do it (giving advice didn't same as the person facing it, anyhow thanx beb)



masa jalan dari level 2 nak naik lif, memang selawat sepanjang jalan

palpitation yang memang tak tau nak describe macam mana, 
klu selalu macam nie, boleh dapat arterial fibrillation.. (over)
sampai kat ward 7D, jalan punyer la slow gie katil 27 
tengok2, katil dia tak de, dia gie buat CT brain..
fuh.. Alhamdulillah, selamaattt..
jalan laju2 gie kat abang and akak incharge:
'akak, patient saya tak de, katil dia pown tak de, macam mne nie'
setelah aku persuade dia, akhirnya dyorang setuju nak tukar patient.
abg tu "nah, amek la nak sangat dengue" hehe (aku de ckp kat dyorg, bagi la aku case dengue),
sesungguhnya dengue lebih ok, dari MENINGIOMA
aku tak ade lah dapat jawab ape yang dr tanye.. even dr cakap kat aku: don't hesitant so much, u must be confident.. hehe (tengok muka berkerut dr dah buat aku hilang confident..hehe)

tak pe laa, semua tu dah habis, aku harap habis la year 3 nie, InsyAllah bulan julai masuk year4.
doakan lah yang terbaik

p/s: aku risau surgery, tak tahu lah dapat ape nanti... longcase dah jahanam, mcq, baq, meq... huhuhuhuhu...
tawakal jer laaa...


Saturday, May 5, 2012

exam~

salam alaik..
semalam call mak..

uda: mak uda malas laaa.. malas nak baca buku.. huhu
mak: ehh mana boleh malas2 kan dah nak exam..
uda: malasssss... :(
mak: bila pindah Selayang
uda: insyAllah 9/7 kowt.. tapi tu ari isnin.. 8 haribulan ahad.. kenapa? nak hantar ke?
mak: boleh jugak.. tengok la macam mana nanti, Selayang dah dekat dengan KL kan, boleh la pergi jalan2 nanti
uda: serius nie.. wahhh, boleh la pergi jalan TAR,  cari baju raya.. hehe
mak: boleh jer.. tapi kena belajar dulu sekarang..
uda: ok :D (big smile)

haha.. mak memang pandai bab2 bodek orang nie.. haha

btw, kena belajar betul2, and kena lulus..
mak nak hantar nie.. (bukan senang...)

wish us all the best readers...
MEDICINE_SURGERY_PAEDS   yeahhhh!!!!!

Wednesday, May 2, 2012

bersih vs kotor


korang nak bersih or kotor??

lately semua orang nak gaduh..
gaduh pasal politik
gaduh pasal kawan-kawan
gaduh pasal boyfren
gaduh pasal sape nak pergi teach-in
gaduh pasal kelas canc

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails