Followers

Thursday, May 17, 2012

the happiest moment

is when u finally end up your 3rd year with smile.. :)

(owh, sekarang tinggal redha and tawakal jer la, tunggu ape yang Allah nak bagi.. harap2 saya ke Selayang :) )

tak de la happy sebab boleh jawab dengan confidentnya..
tapi happy sebab, at least dapat tukar patient

masa long-case tadi semua duduk kat seminar room kat pejabat pakar,

almost everyone know their patient, even they know the diagnosis and findings of the patient.
aku group last untuk pergi clerk patient, so semua patient dah abes, 
aku kena repeat patient sama ngan budak lain..
(curios gler nak tahu, sebab semua confius macam mana dr nak bagi patient)
so, at last patient aku:
 diagnosis: meningioma 
 findings: ptosis, papillary enlargement.. ECT.(? owh maksud nyer byak lagi la findings dy.. ohhoo)
and aku ade la tersebut : kenapa la aku asek dapat case pelik2?(serius , aku ingat aku monolog jer)
kawan: tak pe la aiko, u can do it (giving advice didn't same as the person facing it, anyhow thanx beb)



masa jalan dari level 2 nak naik lif, memang selawat sepanjang jalan

palpitation yang memang tak tau nak describe macam mana, 
klu selalu macam nie, boleh dapat arterial fibrillation.. (over)
sampai kat ward 7D, jalan punyer la slow gie katil 27 
tengok2, katil dia tak de, dia gie buat CT brain..
fuh.. Alhamdulillah, selamaattt..
jalan laju2 gie kat abang and akak incharge:
'akak, patient saya tak de, katil dia pown tak de, macam mne nie'
setelah aku persuade dia, akhirnya dyorang setuju nak tukar patient.
abg tu "nah, amek la nak sangat dengue" hehe (aku de ckp kat dyorg, bagi la aku case dengue),
sesungguhnya dengue lebih ok, dari MENINGIOMA
aku tak ade lah dapat jawab ape yang dr tanye.. even dr cakap kat aku: don't hesitant so much, u must be confident.. hehe (tengok muka berkerut dr dah buat aku hilang confident..hehe)

tak pe laa, semua tu dah habis, aku harap habis la year 3 nie, InsyAllah bulan julai masuk year4.
doakan lah yang terbaik

p/s: aku risau surgery, tak tahu lah dapat ape nanti... longcase dah jahanam, mcq, baq, meq... huhuhuhuhu...
tawakal jer laaa...


No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails