Followers

Saturday, July 28, 2012

my little brother ~again~

yang paling kecil itulah adik saya.. :)


salam alaik... salam ramadhan...
bersambung kisah adik lagi.. oleh sebab ramai yang tanya mengenai mohd faiz @adik.. (maybe dia baca post aku yang emo semacam tu.. heee~~)

adik dah discharge dari HSA hari khamis hari tu.. now, he ambulating well.. da boleh makan semi-solid food @bubur.. doctor kata suruh dia makan bubur dulu dalam seminggu nie.. before amek solid food.. poor my brother dia tak dapat la puasa tahun nie, sebab nak kena makan ubat and nak elak dia dari dapat hypoglycemia, dehydrated semua laa.. sebab dia dah lama dah malnutrition kan.. doctor nak dia nak berat badan dalam sebulan nie (before next TCA, dia kena naik bape kg ntah, aku pown tak sure).. mak tak sudah2 kata, nanti bila adik dah sihat kena ganti puasa.. nanti mak teman bila dia nak puasa.. hehe

condition adik sekarang mak kata ok la. dia dah tak de muntah after makan.. and dia dah tak de disphagia or early satiety.. so, kena tengok dulu dalam masa sebulan before TCA dengan surgeon after raya nie, kalau xde perubahan or his condition recur.. dia kena transfer HKL or Hosp Sungai Buloh. So, sekarang tak confirm lagi la dia dah sihat sepenuhnya after surgery or not. So, readers sama2 lah kita doakan adik sihat macam dulu, moga pyloric stenosis lah punca dia sakit selama nie..amiinn.. (tak pe lah tak tahu sebab pyloric stenosis tu jadi kat adik pown tak pe, asal adik sihat semula).

tadi call ayah, ayah kata adik batuk. so, when we cough, it will increase itraabdominal pressure, thus it the surgical site stretch and causing pain.. nak kena advise adik untuk minum banyak air, elakkan dia batuk. . ayah kata, luka tu tak ade discharge, swelling or any sign of infection (ohh, i'm relieve). 

buat masa nie, abang2 dia tak boleh la naik main wrestling la.. kan terkena adik dia.. mengamuk semua kat dalam rumah.. haha

hope everything gonna be fine. adik, ayah and semua sihat-sihat jer.. thanx untuk semua yang doakan family eqa.. Ramadhan kareem, moga dengan barakah ramadhan, semua dapat matfaatnya.. aminnn..

HSA=hospital sultanah aminah
TCA= to come again (appointment)

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails