Followers

Thursday, August 30, 2012

selamat hari merdeka!!!

salam alaik people^^

selamat hari merdekaaaaa.... hows your night?? pergi countdown kat mne???
kalau tanya aku.. aku countdown kat bilik buat final touch for our health carnival this saturday, and suddently we hear firework bombing out in the sky.. baru sedar.. eh, da pukul 12 laaaaa...
me and my friend duduk tepi tingkap (seperti tahun2 yang lalu) untuk menikmati pancaran kilauan bunga api di sekeliling Kuala Lumpur (owhh, berapa banyak diorang berhabis untuk fireworkk tu? tapi aku tak kesah pown, hehe cantik gak.. setahun 2 kali jer dapat tengok firework yang banyak+cantik2 macam tu kan.. :D )

so, basically, when you or especially i growing older Merdeka day is like other day except you'll get a leave (yeay!!) but we don't really celebrate it. no flag seen near me.. huhu (memang tak patriotik).. even there thousand car in the road but it's like only 5% put flag on their car. huhu.. reminding old day, they were lot of cars having Jalur Gemilang on it. Malaysian keep forgetting about patriotic I think (and they are floaded with politic beside patriotic, poor Malaysian)

this flag must be put everywhere in aour country
the most memorable moment in celebrating Merdeka was when you were at your boarding school. even i'm from religious school (SMKA Bandar Penawar). we were celebrating Merdeka lively. and it became a moment that everyone waiting around..
many program will be held as other school done: choir or nasyid, pertandingan cipta logo, hias kelas, sajak, puisi and many more..
and program AMBANG MERDEKA was very blast.
we will recite Yasin after Maghrib for the peacefull of Malaysia, untuk Malaysia berkembang maju...
then there will be ceramah about merdeka.. nasyid, panto-men, drama and many other persembahan2 yang menarik from teachers and students.
and lastly we will countdown for 12 midnight
and there will be some firework bombing!!!! yeah *this is the best
part.. haha

 selingannn.. mari lah join kami di syeksen7 shah alam.. :D

Sunday, August 26, 2012

after 10 years :D

Salam alaik... Eid Mubarak :D

amacam raya?? best tak? kalau tanya aku, mesti la best.. raya Aidilfitri setahun sekali..
tapi yang paling best nyer.. 
aku beraye rumah kawan-kawan sekolah rendah dulu.. setelah 10 tahun tak ketemu.. (sadis tak)
rumah bukan nyer jauh mana, tapi memang tak berjumpe.. haish..
nasib baik diorang masih ingat aku nie 'eqa'.. haha
jom layan gambar, malas mahu tulis banyak2..
lets the picture speaks.. hehe
(gambar tidak mengikut order yang sepatutnya..)
sanggup berhenti depan sekolah semata-mata mahu ambil gambar
(terpaksa lah orang lalu lalang berhenti demi kitorang)
nana-fauziah-eqa-milah-zunidah-akmal-fasiha-fara-jamil-maleha-suhaila-diba

dekat umah zunidah with her popiah nestum yang masih panas, baru keluar dari oven :)

nie kat depan umah izani@ijan.. baru bangun tido time kitorang datang tu.. ish3
(umah dia kat depan sekolah agama jer, tapi tak pernah pergi pown, 1st time masa raya ari tu)

with cikgu noraini@guru kelas darjah1 and anak dia dibah(kanan sekali) nie, rumah 2nd kitorang serbu

aku masuk kelas nie time darjah5.. then time form1 aku pindah sekolah lain sorang-sorang (xde ex SKSK), so, aku cuma ada dua tahun bersama dengan mereka-mereka nie, beside aku sekolah agama tak sama dengan diorang, aku kelas bawah satu tahun.. tapi diorang treat aku baik sangat.. thanx korang,
aku ingat lagi, mula-mula aku masuk kelas nie, aku tak kenal sape, nasib baik la aku ade kenal fasiha and fauziah sebab diorang tu sedara mara aku gak, so ade lah kawan, then tak lame pastu aku dah boleh cope ngan korang nie...
korang the best laa.. even , ade yang aku dah tak ingat nama.. korang still ingat kat aku lagi kan... terharu sewhh

p/s: hope raya tahun depan ramai lagi boleh join sama.. :)

Wednesday, August 8, 2012

fakulti perubatan UiTM kampus Selayang



salam alaik..

cantik tak fakulti kitorang.. kecik jer fakulti nie...
yang belah kanan tu kolej
kiri klinik pakar
tengah tu bangunan akademik..

taip dengan sangat cepat sebab da nak pergi kelas nie..

hari tu mak ada tanya:
"uda, ain duduk level berape?" (kolej kitorang ade 12 level)

aku: "ooo, tak tau la pulak.. huhu, dah lama tak nampak ain."

hahaha.. nampak sangat walaupun satu bumbung tapi sangat susah nak bertembung dengan each others kan..

dah nak masuk 2 month still tak tau sape duduk level mane, dyorang duduk level mana..
sebab dok tengok orang level sendiri jer.. huhu

p/s: banyak nya kerja menunggu

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails