Followers

Monday, October 29, 2012

salam iduladha 1433

salam alaik..

sudah lambat rasanya untuk menyampaikan salam.. tapi, sesungguhnya aku google thun islam tahun nie berape.. betapa aku tidak peka sekarang sudah 1433.. ingatkan 1432.. malu pada diri sendiri.. masa zaman sekolah dulu tahun hijrah ditulis di papan hitam.. so, hari2 tahu berapa tarikh dalam kalender hijrah.. tapi sekarang cuma tahu 1-29/30 ramadhan dan syawal, 10-14 Zulhijjah, 1 muharam, 12 rabiulawal..itupun sebab Malaysia bagi cuti umum untuk tarikh2 penting tersebut. kalau tak ada cuti entah ingat intahkan tidak (aku la tu.. ).. ya Allah kena ambil berat tarikh dalam islam nie..

cerita iduladha: setelah berbanjir air mata, akhirnya aku sampai rumah petang khamis, instead of pagi raya.. Alhamdulillah.. walaupun terpaksa tunggu lama dekat terminal bersepadu selatan.. i had made good choice to pergi redah jer cari tiket.. and sampai rumah:

mak kata: mak ingat anak mak nie dah besar, rupa2nya kecik lagi
ayah kata: uda, uda kecik lagi rupanya (sambl usap kepala)
aku: hehehe (sengih jer laa nak buat macam mana.. aku memang begini.. hihi)

and abang said i'm still a cry baby.. never change...

and i
'm myself thought that i have change, but those friend never leave me..
my friend which name is TEARS

hahaha..

end of posting (orthopedics and others) will be held in 2 days time.. please pray for us.. a success will follow us.. nervous you, nak exam dengan the most particular examiner in orthopedics.. maybe aku dah kebal kowt, aku kan dah biase exam dengan killer examiner.. huaaaaa T.T

lastly "the eyes cannot see what mind doesn't know" therefore you should have differential diagnosis in your head while doing physical examination- quote from Lee Joon Kiong
(aku baru perasann quote ni elast night, padahal dah 8 minggu dok pegang buku nie.. hihi)



aku pown dah confius ape bahasa dah aku guna nie.. marah cikgu bahasa melayu dan ENGLISH.. nasib bek aku tak rojak bahasa arab sekali.. mau kena ngan ustazah~

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails