Followers

Thursday, November 8, 2012

malu bertanya sesat jalan

salam alaik..

pernah dengar peribahasa malu bertanya sesat jalan?
aku pown kadang2 ade masalah tu..
malu nak tanya sebab takut soalan tak relevant nak disoal.. hee~
tapi aku tanya la kat kawan2, yang aku rasa selesa nak tanya..

tapi ada someone, tak tahu, tapi tak tanya
kenapa xtanya, anh ingat semua bende ade orang nak suap bagi kat mulut ang ke haaa??
tanya lah sesiape kalau tak sure..
tak payah la buat keputusan sendiri, (even dah bagi reminder berkali2, tapi tak paham2 gak. huh!)
and disebabkan decision yang korang buat, dia effect 1 group.. are u aware??
and lepas tu, buat muka tak bersalah.. danggg!!


sudah laa, malas nak cerita..
mari buka Alquran Surah Al-Imran ayat 133-135,
dia kata (lebih kurang laa) Allah akan bagi syurga@Jannah seluas-luasnya pada sesiapa yang dapat mengawal kemarahan  dll (nak tahu sape lagi yang boleh dapat seluas-luas Syurga, sila buka tafsir masing2 :D )

p/s: aku memang tak boleh jadi leader, sebab aku nie fikir jauh sangat, effect, complication and aku tend to stress myself.. aku tak boleh terima bila orang lain x fikir langsung pasal bende nie, and letak atas bahu aku sorang.. huhu.. (macam la korang yang baca nie paham)

learning issues: 300 every clinic for 5 week, 1 week 60, 1 day 12 get it????

No comments:

Post a Comment

others thought:

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails