Followers

Sunday, February 24, 2013

sekolah mana dulu?

salam alaik..

someone ask me : sekolah mana dulu
and i answer       : rahsia

bukan aku malu aku sekolah mana, sebaliknya aku bangga aku sekolah kat 
   
SMK AGAMA BANDAR PENAWAR



tapi, aku tak nak lah kalau aku cakap aku sekolah agama
then, orang akan kata : ko sekolah agama? macam tak percaya je

ye, aku tak berperwatakan 'budak sekolah agama'
tapi jangan sebab aku, budak2 sekolah agama lain dapat tempias
mungkin aku seorang je yang tak nampak sangat hasil sekolah agama
tapi kawan2 aku yang lain ramai yang 
alim-ulamak...ustaz-ustazah..
tapi bukan aku..

btw, sekolah aku cantik tau.. 

tengok la video nie.. nie la sekolah aku:


rindu sekolah nie..
banyak pengalaman yang tak akan dilupakan kat sekolah nie..

 

comelkan kite dolu2.. hahaha.. 

Wednesday, February 20, 2013

terlajak perahu~~

salam alaik..

hai, hai, hai.. berabad rasanya tak menulis...
ntah bila nak menulis dengan lebih konsistant..
masaalah sekarang adalah.. kemalasan yang berpanjangan..
penyakit yang tiadta ubat, hanya tuan badan yang perlu berubah..

saya ada 1 masalah..
bila bercakap tanpa berfikir..
saya jenis outspoken.. ye, saya akan cakap apa yang ada dalam hati
saya tak berniat mahu insult sesiapa, dimana sahaja anda berada
mungkin apa ynag saya mahu sampaikan tidak sampai kepada para pendengar
mungkin apa yang saya katakan tidak patut dipertuturkan..
tapi.. yes, that my bad..
my words are more faster than my thought

saya juga tidak pandai menyembunyikan ekspresi muka saya
semua akan tahu, bila saya happy dan bila tidak
adakah itu keburukan atau kebaikan?
saya rasa antara keburukannya ialah, saya tidak pandai sembunyikan apa yang saya rasa..
saya tak pandai bermuka-muka.
ye la ini muka saya, 1 sahaja.. tak kan nak banyak muka (ok, merapuu)

owh, mungkin saya perlu kawal percakapan saya..
rasa dari dulu ada tulis nak kurangkan bercakap.. tapi makin bayak cakap adalah..


Bersabda Rasululullah s.a.w."janganlah bercakap melebihi dari zikrullah, sesungguhnya banyak cakap akan mengeraskan hati dan bila hatinya telah keras, ia akan menjadi semakin jauh dari Allah."

orang yang banyak cakap, banyak silap. orang banyak silap, banyak dosa. orang yangg banyak dosa masuk neraka..

huhu, saya minta maaf atas segala kata2 yang dituturkan...

nak tahu lebih lanjut??
http://cikguilhamikhlas.blogspot.com/2012/03/cakap-banyak-mulut-celupar-tanda-akhlak.html

tetiba munggunakan saya.. kenapa??

Monday, February 4, 2013

adik and abang

salam alaik..

just wanna share some story..

pagi tadi clerk/interview 1 patient.. and he is 17 years old..
so, I akak la kan.. haha
tapi sudah terbiasa, aku panggil patient by his name..
however partner I panggil dia 'adik'..
hoho..

but for me.. I'm so awkward to call someone adik or abang
skali nak panggil adik.. terpanggil makcik tu mak..
tak pepasal kan...

haihhh...

p/s: adik is for my own adik.. same-goes to abang...


Friday, February 1, 2013

social network

salam alaik..

zaman canggih-manggih nie semua orang guna social network.. facebook, twitter, blogging, ym.. dan macam-macam lagi lah

and today point will be...
why can't I access to all those network??
is my lappy problem or the wireless problem...

i dah la tak de smartphone, if wanna try via that.. aduhhh
this is the disadvantage, when every information will be announced at FB and when u can't able to look up the ew information... you will be loss... huhu

ohhh... what is really happening to the facebook???

this is frustrating...

Pages

post yg da bersawang

Related Posts with Thumbnails